הביקור המדיני במזרח התיכון נמשך: נשיא ארה"ב דונלד טראמפ עזב כעת (רביעי) את סעודיה, ונמצא בדרכו לקטאר – שם הוא צפוי לקיים פגישות נוספות. זו תהיה הפעם הראשונה שבה נשיא אמריקני מבקר בקטאר מאז ביקורו של ג'ורג' בוש הבן במדינה בשנת 2005.

בזמן הטיסה טראמפ שוחח עם העיתונאים, והתייחס בין היתר לשחרור החטופים. "מגיע לישראל הרבה קרדיט – אבל לנו גם מגיע הרבה, אולי הכי הרבה" טען. "בלעדינו – עידן אלכסנדר היה מת, אף אחד מהחטופים לא היה חי".

במהלך ביקורו בסעודיה טראמפ השתתף בפסגה כלכלית בריאד, וכן נפגש עם יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן. הבוקר טראמפ נפגש לראשונה עם נשיא סוריה החדש אבו מוחמד אל-ג'ולאני, כשלפגישה הצטרף גם נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן באמצעות שיחת וידאו.

במהלך הפגישה, העלה טראמפ מספר דרישות בפני הנשיא הסורי לקראת נורמליזציה אפשרית עם סוריה – תחילה, הנשיא דרש מדמשק תחתום על הסכמי אברהם עם ישראל, וכן קרא לממשל לוודא כל הטרוריסטים הזרים יעזבו את סוריה. כמו כן, ביקש טראמפ מאל-ג'ולאני לגרש טרוריסטים פלסטינים, לסייע לארצות הברית למנוע את התעוררותו מחדש של דאע"ש ולקחת אחריות על מרכזי המעצר של דאעש בצפון מזרח סוריה.

במהלך הפגישה, אמר הנשיא האמריקני כי "אנו בוחנים נורמליזציה של היחסים עם הנשיא החדש של סוריה, ובעתיד גם נמשיך לצרף מדינות נוספות להסכמי אברהם. בלבנון יש סיכוי לעתיד חופשי מאחיזת חיזבאללה. אנחנו לא רוצים שחמאס ישארו בהנהגה בעזה – הם אנסו, רצחו ובזזו".

עוד התייחס למשא ומתן מול איראן, כשטראמפ אמר כי הוא "רוצה לעשות עסקה עם איראן, ושזה יהיה אפשרי. אבל כדי שזה יקרה הם חייבים להפסיק לתמוך בטרור באזור, ולא להחזיק בנשק גרעיני".