ביום שבו העולם מציין את "יום הפועלים", משפחת בן ארצי ציינה חג פרטי משלה: הולדתו של חגי בן ארצי, מי שיהפוך לימים לאיש חינוך בולט, מרצה למחשבת ישראל, תנ״ך ותלמוד, וחתן התנ"ך העולמי. לקראת חגיגות יום הולדתו ה-75, קבלו עשרה דברים שאולי לא ידעתם עליו.

עשרה דברים שלא ידעתם על חגי בן ארצי:

1. חגי בן ארצי הוא אחיה של שרה נתניהו וגיסו של ראש הממשלה בנימין נתניהו.

2. בשנת 1965, כשהיה תלמיד בישיבת נתיב מאיר, זכה בתואר חתן חידון התנ"ך הארצי ובהמשך גם בתואר חתן התנ"ך העולמי.

3. הוא מזוהה עם הימין האידיאולוגי, ובמהלך השנים לא היסס למתוח ביקורת פומבית על גיסו בנימין נתניהו, בעיקר סביב הקפאת הבנייה ביהודה ושומרון ועסקת שליט.

4. בן ארצי סבור שיש לחגוג את ניסי מלחמות ישראל ולא רק את יום העצמאות ויום ירושלים. הוא אף הוציא ספרים שבהם גולל את סיפורי המלחמות בדגש על הניסים שלדבריו עשה ה' לעם ישראל באותם ימים.

5. את ההחלטה להפוך לצמחוני קיבל בגיל צעיר מאוד, לאחר שצפה בשחיטת תרנגולת.

6. הוא נולד בקיבוץ מחניים, קיבוץ של התנועה הקיבוצית המאוחדת, שבו לא היה בית כנסת כלל.

7. הוריו הם שמואל בן ארצי וחוה לבית פריצקי. מצד אמו הוא דור שביעי בארץ ישראל, מצאצאי תלמידי הגאון מווילנה. לדבריו: "מצד אמא שלי אני דור שביעי לתלמידי הגאון מווילנה שעלו לארץ לפני 103 שנים."

8. את שמו – חגי – קיבל בשל יום הולדתו: 1 במאי, יום הפועלים. הוא מספר לסרוגים: "1 במאי זה גם התאריך שבו אבא שלי, זכרונו לברכה, עלה לארץ ב-1933. ולכן לאבא שלי זה היה חג כפול: גם חג אישי של עלייה לארץ וגם חג הפועלים. הוא היה ציוני סוציאליסט מקיבוץ מחניים."

9. בפעם הראשונה שראה בית כנסת היה כשהיה בן שש, בביקור אצל סבא רבא שלו בירושלים. הוא מספר: "אז גיליתי בפעם הראשונה שיש בית כנסת וגיליתי בפעם הראשונה שיש סידור וכיפה. לא ראיתי את זה בקיבוץ ולא ידעתי על זה."

10. לאחר לימודיו בישיבת נתיב מאיר, למד שנה אחת בישיבת כנסת חזקיהו בכפר חסידים, ומשם עבר לישיבת כרם ביבנה.