עשן שחור החל להיתמר מהארובה שמעל הקפלה הסיסטינית בקריית הוותיקן ברומא, שם מתכנסים מאות קרדינלים לבחור את האפיפיור החדש.
צבע העשן מלמד כי ההצבעה הראשונה בקונקלווה הסתיימה ללא בחירת אפיפיור.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
הערב בשעה 17:00, שעון ישראל, שבועיים וחצי אחרי מותו של האפיפיור פרנציסקוס, החל הכינוס לבחירת האפיפיור החדש. 133 קרדינלים מ-70 מדינות ברחבי העולם התכנסו בקפלה הסיסטינית, כשהם יתנתקו מהעולם החיצון עד שיגיעו להסכמות על זהותו של האפיפיור ה-267.
טקס ה"קונקלווה" ייפתח בתהלוכה ותפילה מיוחדת בכנסייה – כשאחריה הקרדינלים ייכנסו לחדר סגור ומבודד ויישבעו לחשאיות וסודיות. בניגוד לנהוג בעבר, הפעם הכנסייה הקתולית החליטה לקיים הליך חדש שצפוי להיות מהיר יותר – כשההצבעה הראשונה צפויה להתקיים כבר הערב בסביבות השעה 19:00 (לפי שעון ישראל, 18:00 שעון מקומי), וממחר יתקיימו עד 4 הצבעות ביום, במקום 2 הצבעות כפי שהיה נהוג בעבר.
למרות שהמסורת הקתולית קובעת כי כל גבר נוצרי יכול להיבחר כאפיפיור, ב-700 השנים האחרונות כל האפיפיורים נבחרו מתוך הקרדינלים של הכנסייה. כדי להיבחר לאפיפיור, מועמד חייב לקבל לפחות שני שליש מהקולות – ואם אין רוב כזה לאף מועמד, הולכים להצבעה נוספת. במידה ועדיין לא ייבחר אפיפיור אחרי 8 ימים (ו-33 הצבעות) – שני המועמדים שיקבלו את מספר הקולות הרב ביותר יתמודדו בהצבעה סופית, שתימשך עד שאחד מהם יקבל שני שליש מהקולות.
בסוף כל הצבעה, הקרדינלים שורפים את פתקי ההצבעה, יחד עם כימיקל ששולח מסר דרך ארובת הכנסייה. אם ההצבעה מסתיימת ללא רוב – יצא עשן שחור. כשהאפיפיור יבחר, יצא עשן לבן – ואז תפורסם ההודעה הרשמית: "Habemus Papam" ("יש לנו אפיפיור").
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
מטי
בעיני כתבה מועצמת ולא מותאמת, בודאי לא בפירוט וההתרגשות סביב הנושא
06:54 08.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבי
מעניין תתחת איזה ליצן אנטישמי זקן יבחר
06:32 08.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר