המשא ומתן הקואליציוני.
לאחר שאמש (ראשון) נועד ראש הממשלה, בנימין נתניהו, עם יו"ר מפלגת 'כולנו', חבר הכנסת משה כחלון, בפגישה שארכה למעלה משלוש שעות, במהלך היום צפויים צוותי המשא ומתן של מפלגת 'הליכוד' להיפגש עם נציגי 'הבית היהודי' וש"ס בכדי להגיע להסכמות לקראת הרכבת הממשלה.
אמנם בסוף פגישתו עם נתניהו, הודיע כחלון כי הוא אינו מוותר על דרישתו לקבל לידיו את מנהל התכנון השייך למשרד הפנים, אך נראה שבנושא אחד הוא צפוי להתגמש ולוותר על דרישתו לקבל את ראשות ועדת הכספים.
לפי שעה, לא נראה כיצד ראש הממשלה, בנימין נתניהו, יפתור את ההתנגשות בין דרישותיהם של אריה דרעי וכחלון, שכן מנהל התכנון, שייך כאמור, למשרד הפנים שצפוי ללכת לאריה דרעי, שאינו מוכן לוותר.
בתוך כך, ראש הממשלה מתכנן לסגור כבר ביומיים הקרובים עם המפלגות החרדיות, אך לשם כך הוא צריך קודם כל להגיע לסיכום עם כחלון אודות דרישותיו הנוגעות לציבור החרדי, כאשר הצפי הוא שעד סוף השבוע הקרוב צפוי נתניהו להחליט בנוגע לזהות התיקים שתקבל כל מפלגה.
נזכיר, כי דרישותיהן של המפלגות החרדיות ידועות כבר מתחילת הדרך כאשר בשתי המפלגות סימנו למטרה לחזור למוקדי הכוח בהם הם ישבו בפעם האחרונה שהם היו בקואליציה.
מבחינת יהדות התורה מדובר על ראשות ועדת הכספים לחבר הכנסת משה גפני ובתיק הבריאות ליו"ר המפלגה, חבר הכנסת יעקב ליצמן.
יו"ר מפלגת ש"ס, חבר הכנסת אריה דרעי, דורש להחזיר לעצמו את תיק הפנים ואת המשרד לשירותי דת, שהיה בידי מפלגת 'הבית היהודי' בקדנציה האחרונה.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
אור
לא משנה כמה מנדטים יש להם! בושה לביבי נתניהו. אני הצבעתי לכחלון בתקווה שיהיה שינוי. פשוט הזוי !!!!! אני מקווה שנתניהו ימחק בבחירות הבאות.
09:51 15.04.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר