מבזקים
סרוגים

ח"כ סעדה חשף: אנחנו לקראת ממשל צבאי ברצועת עזה

חבר הכנסת משה סעדה אמר כי ישראל מתכננת להקים ממשל צבאי ברצועת עזה: "אנחנו לפני אירוע גדול של הכרעה, השמדה והגירה מעזה"

ט' אייר התשפ"ה
ח"כ סעדה חשף: אנחנו לקראת ממשל צבאי ברצועת עזה
ח"כ סעדה חשף: אנחנו לקראת ממשל צבאי ברצועת עזה צילום: צילום: פלאש 90

חבר הכנסת משה סעדה (הליכוד) אמר היום (רביעי) בראיון לטל מאיר בערוץ 14 כי אנחנו לקראת ממשל צבאי ברצועת עזה.

חבר הכנסת נשאל על הכנסת סיוע הומניטרי ואמר: "הערים יהיו במצור, אך ורק עזתים שירימו ידיים ויגיעו לשטח הומניטרי בשליטת צה"ל ובפיקוח צה"ל מחלק את המזון. סעדה נשאל האם אנחנו לקראת ממשל צבאי ברצועת עזה וענה בחיוב "זה מה שנכון, לצערי הרצי הלוי דיבר על פשיטות ואני שמח שהוא פשט את מדיו כי השיטה שלו פשטה את הרגל ושילמנו בדם בנינו".

פורום תקווה: "דורשים לחץ צבאי מלא על חמאס, לא בכאילו"
פורום תקווה: צילום: פורום תקווה:

סעדה: "אנחנו לפני אירוע גדול"

"אנחנו לפני אירוע גדול של הכרעה, השמדה והגירה מעזה. הכיוון הוא כיבוש כל הרצועה בשלבים ולא להחזיר אותה לעזתים בשום פנים ואופן" אמר, סעדה נשאל האם המתקפה נבלמה וענה כי ישראל ממתינה לביקורו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ במזרח התיכון, ובמידה ולא תהיה עסקה עד אז ישראל תכבוש את רצועת עזה.

סעדה נשאל על עמדתו של הרמטכ"ל אייל זמיר ואמר: "הוא מיישר קו עם מה שאמרתי, שטח הומניטארי בשליטת ישראל. ישראל מחלקת את המזון ומי ששולט בלחם הוא הריבון".

דבריו של סעדה מגיעים ברקע החלטת הממשלה להרחיב את הפעולה ולכבוש את עזה, בנוסף אישר הקבינט כי חלוקת הסיוע ההומניטרי ברצועת עזה תעשה באמצעות חברות חוץ – ככל הנראה אמריקאיות. עם זאת מדובר בהחלטה עקרונית ולא בהוראה להוציא אותה לפועל.

ממשל צבאי משה סעדה רצועת עזה