כחודש אחרי שראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט רשם את מפלגתו "בנט 2026" ברשימת המפלגות, היום (שלישי) התפרסמו המסמכים אודות מייסדי המפלגה ומטרותיה באתר משרד המשפטים.

מטרות המפלגה: ביטחון ואחדות

בסעיף מטרות המפלגה מוזכרות שתי מטרות: הראשונה היא "להשיב את הביטחון לישראל, ולשקם את אמון העם ביכולתה של ישראל להגן על גבולותיה ועל פנים הארץ תוך יישום תפיסת ביטחון אקטיבית".

המטרה השנייה היא "להוביל את ישראל ברוח מייסדי המדינה ומקימי הארץ באופן שיבטיח את אחדותה, המשכיותה ושגשוגה כמדינת מופת יהודית ודמוקרטית. להזניקה כמדינה חזקה, ממלכתית, וצומחת בכל תחומי החיים, תוך שילוב כלל אזרחיה בנשיאה בנטל הבטחוני, האזרחי והכלכלי" נכתב.

רשימת בנט: אנשי עסקים ומנהלים בכירים

ברשימת מייסדי המפלגה נמצאים בין היתר בנט ואשתו גילת, וכן ניר נובק, מי שמשמש כראש המטה של בנט והיה בעברו שותף בחברת ניהול הפרוייקטים "טרגט מרקט". נובק מכר לפני שנתיים את החברה שלו לחברת אלקטרה, לפי שווי חברה של 160 מיליון שקל.

מטרות המפלגה

בנוסף לנובק, גם לירן אבישר בן-חורין, ששימשה כמנכ"לית משרד התקשורת בתקופת יועז הנדל, נמנית על מייסדי המפלגה. אליהם מצטרף גדי לסין, מנכ"ל קבוצת שטראוס לשעבר ויועץ עיסקי.

גם אלוף משנה במילואים עופר אוגש, חברו של בנט ששירת בסיירת מטכ"ל, כלול ברשימה, ואליו הצטרף גם גיורא לוי – שהיה מפקדו של בנט בסיירת וממקימי מכינת מגדלאור. בין היתר נרשמו בין עשרת המייסדים הראשונים גם אליס אחרק, ירון וייס וברוריה נעים ארמן.