חדשות

בן גביר נגד דובר צה"ל: "אתה שוב מתבלבל"

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר תקף את דבריו של דובר צה"ל אפי דפרין ואמר כי המטרה החשובה ביותר היא הניצחון במלחמה: "רק באמצעותה נוכל להשיב את החטופים בביטחון"

בן גביר נגד דובר צה"ל: "אתה שוב מתבלבל"
צילום: (צילום: חיים גולדברג, פלאש 90)

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר הגיב להצהרה שמסר הערב (שני) דובר צה"ל אפי דפרין ואמר: "דובר צה"ל אתה שוב מתבלבל לחשוב שהצבא הוא מעל לדרג המדיני. בדמוקרטיה זה עובד אחרת: הדרג המדיני קובע, והצבא מבצע".

בן גביר: "המטרה העליונה היא מיטוט חמאס"

בן גביר התייחס למטרות המלחמה ואמר: "המטרה העליונה והראשונה היא מיטוט חמאס, ורק באמצעותה נוכל להשיב את החטופים בביטחון. אי השגת המטרה הזו בראש ובראשונה, תוביל חלילה לעוד רציחות וחטיפות רבות בעתיד. כך קבע הדרג המדיני – גם אם זה פחות מוצא חן בעיניך".

"חמאס טועה בהבנת הנחישות שלנו"

תא"ל אפי דפרין (אפי דפרין, צילום: דו"צ)

דובר צה"ל: "המטרה העליונה היא השבת החטופים"

נזכיר כי בהצהרתו אמר דובר צה"ל: "המטרה העליונה של המבצע הזה מבחינת צה"ל היא השבת החטופים בעדיפות עליונה ולאחר מכן מיטוט חמאס".

דפרין המשיך ואמר: "אנחנו עוברים לשלב עצים יותר להכרעת חמאס. ולהשבת החטופים. אלו מטרות השלובות זו בזו. הגיוס בוצע אחרי בדיקה מעמיקה של הצרכים. אנו מוקירים את תרומתם. חמאס טעה בהבנת הנחישות שלנו. חמאס הוא המרעיב שבוזז את הרצועה".

על פי החלטת הקבינט, התכנית תכלול בין היתר את כיבוש הרצועה והחזקת השטחים, הנעת האוכלוסייה העזתית דרומה לשם הגנתה, שלילת היכולת של חמאס לחלק אספקה הומניטרית, ותקיפות עוצמתיות נגד החמאס.

נזכיר כי הקבינט אישר ברוב גדול את האפשרות לחלוקה הומניטרית שתמנע מהחמאס להשתלט על האספקה ושתהרוס את יכולותיו השלטוניות. בדיון הקבינט נאמר שבשלב זה יש מספיק מזון בעזה.

תגובות

9
7
שמחה
06.05.25

שוב האידיוט מדבר.המדינה נשרפה עקב השטויות שלו כל פעם הוא ממציא משהו חדש... ירו לנו ב-6 חטופים כי שמעו את צה"ל מתקרב.. אז להיכנס לתוך שטחים שאנו לא יודעים אם יש שם חטופים או לא לא מסכן אותם פתאום??? באיזה סרט אתה חי?! קודם תרכוש את ה-5 בלאק הוק שביטלת בהינף יד כי "דיברת עם טייסים" עאלק, אחרי זה נדבר. אידיוט!

6
שמעון
06.05.25

בן גביר מדבר בשפה שהציבור מבין בזמן שדובר צה"ל מלהג בלי כיוון ברור, בן גביר מדבר בשפה שהציבור מבין. הוא יודע שרק ניצחון מלא יביא את החטופים הביתה, וחבל שדפרין לא מצליח לעמוד בקצב של המציאות.

5
נעמה
06.05.25

שוב דובר צה"ל מוכיח שהוא לא מבין את המצב שוב דובר צה"ל מוכיח שהוא לא מבין את המצב. בן גביר מזכיר לכולנו מה חשוב באמת - ניצחון מוחץ שיבטיח את ביטחון כולנו. ההתבטאויות הלא ברורות של דפרין רק פוגעות במורל הלאומי.