בזמן שארגון הטרור הרצחני חמאס ממשיך לאבד אחיזה ברצועת עזה, וברקע ההיערכות של ישראל להגברת הלחימה נגדו, חמאס מקבל מכה קשה מכיוון לא צפוי.

על פי הדיווח באתר 'וואלה', בימים האחרונים קיבלו שכנותיה של ישראל – ירדן, סוריה ולבנון – החלטה לדכא את פעילותו של ארגון הטרור חמאס בשטחן.

בחודשים האחרונים – אחרי נפילתו של משטר אסד בסוריה והיחלשותו של ארגון הטרור חיזבאללה בלבנון – ניסה חמאס לפעול דרך שתי המדינות הללו אחרי שכמעט כל יכולותיו בעזה נשללו.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

קריאות נגד חמאס ברצועה, ללא קרדיט.

חמאס הצליח להוציא לפועל מספר פעולות נגד ישראל, בעיקר בדמות ירי מלבנון ומסוריה, אך נראה ששכנותיה של ישראל מתחילות להבין את הנזק שיש באחיזה של חמאס בשטחן.

כך למשל לפני מספר שבועות פעל צבא לבנון למעצרם של פעילי חמאס שביצעו ירי רקטות לעבר ישראל, מה שהביא למשבר בין לבנון לחמאס ואף למעורבותו של בכיר הארגון חאלד משעל.