ראש ממשלת קטר, מוחמד בן עבד א-רחמן אל-ת'אני, הגיב היום (ראשון) לראשונה בהרחבה לפרסומים סביב מה שמכונה "קטרגייט", וכינה אותם "תעמולה עיתונאית חסרת בסיס, שנועדה לשרת מטרות פוליטיות". במסיבת עיתונאים משותפת עם שר החוץ הטורקי האקאן פידאן, דחה אל-ת'אני בתוקף את ההאשמות כלפי מדינתו, והבהיר כי קטר לא תירתע מהמשך פעילותה בזירה הדיפלומטית.

"אני לא יודע מה זה קטרגייט", אמר אל-ת'אני כשנשאל על הפרשה, "אין בזה שום אמת. מדובר בקמפיין מכוון של גורמים שוליים בישראל, שמנסים להסית את הדיון מהנושאים החשובים באמת – כמו הבאת שלום לאזור".

עם זאת, ראש הממשלה הקטרי הודה כי ארצו אכן התקשרה עם חברת תקשורת אמריקנית, אך לטענתו מדובר במהלך שקוף ולגיטימי: "קיימנו חוזים עם חברה אמריקנית כדי להתמודד עם קמפיין יחסי ציבור שנועד לפגוע בקטר בישראל. אין בכך שום דבר חריג או נסתר".

במהלך מסיבת העיתונאים, התייחס אל-ת'אני גם למצב הרגיש ברצועת עזה, והביע דאגה מהעיכובים ביישום הסכם הפסקת האש. "אנחנו מודאגים מקריסת הפסקת האש", אמר, "הדגשנו את הצורך בגיוס מאמץ בינלאומי על מנת להבטיח חזרה ליישום ההסכם, צעד אחר צעד. בריונות והתקפות נגד קטר לא ירתיעו אותנו מלהמשיך לפעול למען ביטחון ושלום".

דבריו מגיעים על רקע פרסומים בתקשורת הישראלית והבינלאומית, בהם נטען כי קטר השקיעה כספים במאמץ לשנות את דעת הקהל הישראלית כלפי מדיניותה, ואף הפעילה גורמים בסביבת ראש הממשלה. אל-ת'אני מצדו לא רק דוחה את ההאשמות, אלא גם טוען כי מדובר בהסחת דעת מתפקידה של קטר בתיווך בין חמאס לישראל ובמאמצים להשבת החטופים.