בג"צ רונן בר: במכתב שהגיש היום (ראשון) ראש הממשלה בנימין נתניהו לבית המשפט העליון, טען נתניהו כי לא היה עליו לפנות לראש השב"כ רונן בר ולבקש את תאריך ההתפטרות שלו טרם פנייתו לשופטים.

מכתבו של ראש הממשלה מגיע לאחר שאלת השופטים בנושא, לטענת נתניהו ראש השב"כ אינו העותר ומשום כך הוא לא היה מחויב לפנות אל בשאלת הפיטורים. היום צפוי ראש הממשלה להגיש את תצהירו המלא, זאת לאחר שקיבל דחייה להגשה מהשופטים.

נזכיר כי בתצהירו פירט בר את הסיבות מדוע לדעתו ביקש ראש הממשלה נתניהו לפטר אותו, לפי גרסתו: "מקורם אינם ברובד המקצועי אלא בציפייה לנאמנות אישית מצדי לראש הממשלה.

רונן בר (צילום: דוצ)

ראש השב"כ: סירבתי לעצור את משפט נתניהו

לדבריו, למרות הכישלון של ה-7 באוקטובר, במהלך המלחמה זכה השב"כ לשבחים מצד נתניהו ורק לקראת חודש נובמבר 24' רצף של החלטות מצד בר הנוגעות לנתניהו ולאנשי לשכתו, גרם לראש הממשלה להחליט על פיטוריו.

עוד טען בר כי "בין החודשים נובמבר 2024 – פברואר 2025 קיבלתי החלטות החלטות, במסגרת תפקידי בכמה נושאים הקשורים לראש הממשלה. כך, ניתן אישורי, נוכח בקשת הרמטכ"ל, לפתיחת בחקירת גניבת מסמכים סודיים מצה"ל והעברתם לגורמי תקשורת.

"סירבתי לערוך חוות דעת אשר מטרתה היא למנוע בפועל את היכולת לקיים עדות רציפה של ראש הממשלה במשפטו".

נתניהו: "רצוף שקרים וחושף את כשליו״

נתניהו הגיב לתצהיר של בר וכתב: ״בלי משים, רונן בר מאמת בתצהיר את טענת הממשלה וראש הממשלה כי כבר בנובמבר 2024 פורסם על הכוונה לפטרו .הדבר סותר את טענת היועצת המשפטית לממשלה לפיה פיטורי בר הגיעו בפברואר על-רקע פתיחת החקירה בעניין קטר. הפיטורים לא נועדו למנוע את החקירה, אלא. החקירה נועדה למנוע את הפיטורים״

עוד נאמר כי: ״בניגוד להצהרה השקרית של בר, ראש הממשלה מעולם לא ביקש לדחות את משפטו. להיפך – רהמ התעקש לקיים את משפטו ללא שום דחייה״.

בנוסף נכתב: ״ראש השב״כ נכשל כישלון מחפיר בטיפול בהסתה נגד הדרג המדיני, לרבות הקריאות לרצח נגד ראש הממשלה וההסתה נגד השרים. בר נכשל במניעת ירי פצצות התאורה על-ידי מפגינים אלימים לבית ראש הממשלה בקיסריה שכמעט שרפו למוות מאבטחת והציתו את הבית״.