נציבות שירות המדינה הודיעה היום (ראשון) על בחירתו פה אחד של עו"ד דודי קופל לתפקיד היועץ המשפטי של משרד האוצר, בתום הליך מכרזי תחרותי.  מהמשרד נמסר כי קופל, שמכהן כיום כמשנה ליועץ המשפטי במשרד, ייכנס לתפקידו החדש כמי שמביא עמו ניסיון משפטי עשיר וניהולי מוכח בתחומי הכלכלה והמשפט הציבורי.

עו"ד קופל, בן 48, נשוי ואב לארבעה, הוא בוגר תואר ראשון במשפטים (בהצטיינות) ותואר שני במשפטים, שניהם מאוניברסיטת בר-אילן. את דרכו המשפטית החל בהתמחות בבית המשפט העליון, שם עבד גם כעוזר משפטי. בשנת 2007 הצטרף ללשכה המשפטית של משרד התקשורת, ובשנת 2010 עבר ללשכה המשפטית של המשרד.

במהלך השנים, מילא תפקידים בכירים, בהם סגן היועץ המשפטי של משרד האוצר (2016), יועץ משפטי בפועל של משרד האנרגיה (2021), ומשנת 2022 חזר לשמש כמשנה ליועץ המשפטי במשרד האוצר.במסגרת עבודתו במשרד האוצר, הוביל קופל תהליכים משפטיים מרכזיים בתחומים כגון ניהול תקציב המדינה, רגולציה פיננסית ותשתיות, תוך שיתוף פעולה עם גורמים ממשלתיים וציבוריים. ניסיונו הרב והיכרותו המעמיקה עם המערכת הציבורית והכלכלית הפכו אותו למועמד המוביל לתפקיד.

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ':“אני מברך את עו”ד דודי קופל על בחירתו ליועץ המשפטי של משרד האוצר. דודי הוא איש מקצוע מהמעלה הראשונה, שמביא עמו ניסיון עשיר, מצוינות משפטית ומחויבות עמוקה לשירות הציבורי ולחיזוק הכלכלה הישראלית. אני בטוח שדודי ימשיך לתרום רבות מניסיונו העשיר לקידום מדיניות הממשלה ועבודת המשרד״.

סמוטריץ' (צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת)

מנכ"ל משרד האוצר, אילן רום:"אני מברך על מינויו של עו"ד דודי קופל לתפקיד היועץ המשפטי של משרד האוצר. דודי מביא עמו מקצועיות, שיקול דעת ובקיאות מעמיקה בעבודת המגזר הציבורי בכלל, ובמערכת הכלכלית של מדינת ישראל בפרט. לאורך השנים היה שותף מרכזי בגיבוש חוקי ההסדרים, קידום רפורמות כלכליות משמעותיות והובלת הלשכה המשפטית של משרד האוצר. ההיכרות העמוקה שלו עם המשרד, לצד תפיסה של התייעלות ושירות לציבור, הם בסיס איתן להצלחתו בתפקיד".