למרות שחיילים חרדים הם כבר מחלק מהנוף בחברה החרדית, עדיין הדבר אינו מתקבל כמובן מאליו בקרב חלק מהקהילות. הדבר בא לידי ביטוי ביחס לחללים חרדים אשר בעת נפילתם אינם נקברים בטקס צבאי, וחלקם אף קבורים בבתי עלמין אזרחיים. כמו כן, חלק ממשפחות החללים מתביישות בשירותם הצבאי ואינן פוקדות כלל את קברי בניהם ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל.
לקראת יום הזיכרון תלמידי ישיבת ההסדר במודיעין צפויים לערוך מיפוי של הקברים בבתי העלמין האזרחיים ברחבי הארץ על מנת לאתר קברי חללים אלו. מטרת המיפוי היא כי ביום הזיכרון הקרוב יפקדו תלמידי הישיבה ורבניה את הקברים, יאמרו קדיש, יקראו תהילים וידליקו נרות זיכרון. מובילי הפרוייקט הם תלמידי ישיבת ההסדר "מאיר הראל" במודיעין ושלוחותיה- הישיבות באופקים ובקרית אונו. בנוסף, השנה יסייעו בידם בתהליך המיפוי תלמידי תיכון מבני ברק ואופקים.
ראש ישיבת ההסדר במודיעין אל"מ (מיל') הרב מאיר שנוולד: "מסדר הנופלים על הגנת הארץ אינו אמור להבחין בין דם לדם ובין מפלגה למפלגה ובין מגזר למגזר. מתוך הוקרה לנופלים, כולם, ומתוך תחושה ציבורית של הצורך להוקיר גם את הנופלים מהציבור החרדי יזמנו פעולה של פקידת קבריהם, כנציגי הציבור הישראלי, בבתי הקברות הרגילים. שם נדליק נר, נאמר תהילים וקדיש לזכרם ביום הזיכרון לחללי צה"ל".
מה דעתך בנושא?
5 תגובות
1 דיונים
פגיעה קשה בכבוד החיים, המשפחות שבוחרות לכבד את יקיריהן בדרכן. מניין באה לנו ההתנשאות הזו על אחינו החרדים?
10:47 12.04.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בני
באנדרטת יד לבנים בבני ברק ובטקס שם ביקרת? הדתלי"ם מנותקים יותר ויותר מהכרת החרדים. פשוט בושה.
11:58 06.04.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דוג
אין צורך בחיפוש הקברים מה שכן אצל הסרוגים הדור השני כבר רחוק מהיהדות ואולי צרכים חרדים שיחפשו להחזירם לאביאם שבשמים
16:34 03.04.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
המלך עופר המשיח
הדור השני קרוב יותר ליהדות שהקימה את המדינה וקצת יותר רחוק מהיהדות שמחבלת בקיום המדינה.
22:54 06.07.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הפורום לשוויון בנטל
21:48 02.04.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר