VOD

"צעקתי מאמא מאמא": הרב ישראל מאיר לאו מספר על השואה | ראיון

לכבוד יום הזיכרון לשואה, ערכנו ראיון עם הרב ישראל לאו – הרב הראשי לישראל לשעבר, יו"ר מועצת יד ושם, והילד הצעיר ביותר ששרד את מחנה בוכנוולד

(צילום: דוד פלוג)

יום הזיכרון לשואה ולגבורה תשפ"ה בסרוגים. ערב יום השואה, קיימנו ראיון מיוחד עם הרב ישראל מאיר לאו – הרב הראשי לישראל לשעבר, והילד הצעיר ביותר ששרד את מחנה הריכוז בוכנוולד.

בראיון הוא שיתף אותנו בזיכרונות כואבים מילדותו תחת שלטון הנאצים, וסיפר על עולם התורה הגדול שנחרב בשואה.

השיחה עם הרב מספקת פרספקטיבה ייחודית של ילד ששרד את השואה והפך לימים לרב הראשי לישראל. דרך עיניו אפשר להבין את עוצמת האובדן של עולם התורה היהודי שנחרב באירופה, ואת הדרך הארוכה שנעשתה מאז.

הרב משתף בזיכרון הילדות שהותיר את הרושם העמוק ביותר – הפרידה מאמו בזמן המלחמה, רגע שנשאר איתו כל חייו.

הוא מספר גם על מפגש עם ילד שאיבד את הוריו בפיגוע טרור, ועל המסר שביקש להעביר לו: "יש עתיד לישראל."

לקראת יום הולדתה ה-77 של מדינת ישראל, הרב מביע תקווה לעתיד טוב יותר – מתוך זיכרון, אחריות והמשכיות.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

11 תגובות
11
ישראל לאו
24.04.25

הוא הרב השפוי ביותר שיש במדינה אוהבת מאד

הצטרפו אלינו