העימות בקבינט אמש ממשיך להסעיר את הקואליציה. השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר מתייחס הבוקר (רביעי) גם הוא לדיון על חלוקת הסיוע ההומניטרי ברצועה ומכנה זאת "ויכוח טיפשי מיסודו".

בציוץ ברשת X (טוויטר), כתב בן גביר: "רואה את הדיווחים על ויכוח מי צריך להכניס סיוע "הומניטרי" לעזה: ובכן, זה ויכוח טיפשי מיסודו".

לפי בן גביר, הסיבה לכך היא "משום שלרצועה כולה לא אמור להיכנס שום גרם של סיוע, כל עוד חטופינו מוחזקים שם – לא בידי חברה חיצונית, ולא בידי חיילי צה"ל".

"זהו המצב כיום, ורק על ידי המשכתו ניתן יהיה להוריד את חמאס על הברכיים ולשחרר את חטופינו בכוח הזרוע", הוסיף.

בניגוד לשותפו בקואליציה, בן גביר לא מאיים בפרישה מהממשלה (צילום: פלאש 90)

בניגוד לבן גביר, שותפו לקואליציה, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' איים הבוקר כי לא יהיה שותף בממשלה אם יוכנס סיוע שיגיע לחמאס.

"ניהול המאמץ האזרחי בעזה באופן שבו הוא לא מגיע לידי חמאס היה ונשאר המרכיב הקריטי ביותר להכרעת חמאס וניצחון במלחמה" אמר סמוטריץ'. "זה חלק בלתי נפרד מהמאמץ המלחמתי, והוא חשוב הרבה יותר מעוד אוגדה ועוד מאמץ אש. בלי שנפנים וניישם את זה לא נוכל לנצח. אני זועק את זה שנה וחצי, ולדרישתי נכנסה הנחיה חד משמעית כזו לצה"ל בהחלטת קבינט מפורשת שהתקבלה לפני אישור עסקת החטופים האחרונה".

עוד הבהיר כי "אין לי שום טענות לרמטכ"ל. הביקורת שלי היא על ראש הממשלה שלא אוכף את מימוש מדיניות הדרג המדיני על צה"ל".

"הכנסת סיוע לוגיסטי שמגיע לחמאס זה צעד שאני לא אהיה שותף לו. נקודה!" הדגיש. "המשך דשדוש צבאי והכנסת סיוע הומניטרי לחמאס כשחטופינו שם – לא אופציה".

בהמשך הבהיר ראש הממשלה נתניהו בשם "גורם מדיני" לתקשורת כי "לא התקבלה שום החלטה על הכנסת סיוע הומניטרי לעזה".

לפי התדרוך, "הדרג המדיני הנחה את מערכת הביטחון וצה״ל לשלול מהחמאס את השליטה בסיוע ההומניטרי בכל מצב שעשוי להתפתח".