אחרי העימות הסוער בישיבת הקבינט המדיני ביטחוני אמש, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' התייחס הבוקר (רביעי) להתנגדותו לדברי הרמטכ"ל על הכנסת הסיוע ההומניטרי והבהיר כי לא יהיה שותף בממשלה אם יוכנס סיוע שיגיע לחמאס.
"ניהול המאמץ האזרחי בעזה באופן שבו הוא לא מגיע לידי חמאס היה ונשאר המרכיב הקריטי ביותר להכרעת חמאס וניצחון במלחמה" אמר סמוטריץ'. "זה חלק בלתי נפרד מהמאמץ המלחמתי, והוא חשוב הרבה יותר מעוד אוגדה ועוד מאמץ אש. בלי שנפנים וניישם את זה לא נוכל לנצח. אני זועק את זה שנה וחצי, ולדרישתי נכנסה הנחיה חד משמעית כזו לצה"ל בהחלטת קבינט מפורשת שהתקבלה לפני אישור עסקת החטופים האחרונה".
עוד הבהיר כי "אין לי שום טענות לרמטכ"ל. הביקורת שלי היא על ראש הממשלה שלא אוכף את מימוש מדיניות הדרג המדיני על צה"ל".
"הכנסת סיוע לוגיסטי שמגיע לחמאס זה צעד שאני לא אהיה שותף לו. נקודה!" הדגיש. "המשך דשדוש צבאי והכנסת סיוע הומניטרי לחמאס כשחטופינו שם – לא אופציה".
בסיכום דבריו סמוטריץ' פנה לראש הממשלה בנימין נתניהו ואמר כי "ראש הממשלה הוא האחראי העליון. פתיחת מערכה להכרעת החמאס, כיבוש עזה והחלת ממשל צבאי זמני עד לפתרון אחר, השבת החטופים והתנעת תוכנית טראמפ – או שלממשלה הזו אין זכות קיום".





תגובות
לך לך ותשתין כמה שבא לך...
סמוטריץ אלוף עולם ונשאר הנציג היחיד האמיתי של .
כיף לראות את הגמד משפיל את הזקן העלוב עשו לי את היום
מסכן ראש השב"כ, שהיה צריך להיות עם עוכרי ישראל הרעילים האלו... צריך ללכת אחרי למקווה טהרה, אפילו בחוף בחדרה עם הכרישים, יהיה לו יותר ידידותי.
או תחנת כוח אשקלון
צודק חמאס שבור ומרים ראש רק בגלל הפילוג בעם והסקרים המטופשים.רק מבקש מסמוטריץ תדאג למורים .בבתי הספר הממלכתים והממלכתי דתי 50 אחוז מהמגזר הדתי לאומי.תבדוק ברעננה כפר סבא.פתח תקווה ראש העין ועוד ותראה.יש כעס עצום על הזלזול במורים שלוקחים את העבודה הבייתה למי שיודע מזה מורה מחנך.
לא בגלל זה. סמוטריץ' לא מחובר להוואי הישראלי. וערבים (מוסלמים בעיקר) זה חוסר תרבות, זה אגו, זה כפירה בבורא. הם היו כך מזמן