ראש האופוזיציה יאיר לפיד נשא היום (ראשון) הצהרה חריגה במיוחד לתקשורת בה טען כי ההסתה עלתה של וכי אם הממשלה לא תעשה מעשה, יתבצע בישראל רצח פוליטי.

לפיד לנתניהו: "רמות ההסתה הן חסרות תקדים"

לפיד פתח את נאומו והזכיר: "שבועיים לפני מחדל השבעה באוקטובר עשיתי מסיבת עיתונאים ובה הזהרתי שאנחנו בדרך למלחמה ולאסון בטחוני. הממשלה סירבה להקשיב. אני רוצה עכשיו להזהיר שוב, גם הפעם על בסיס מידע מודיעיני חד משמעי: אנחנו בדרך לאסון נוסף. הפעם זה יבוא מבפנים. רמות ההסתה והטירוף הן חסרות תקדים. הקו האדום נחצה. אם לא נעצור את זה יהיה פה רצח פוליטי. אולי יותר מאחד".

ראש האופוזיציה המשיך באזהרות החריגות וטען: "יהודים יהרגו יהודים. האיומים הרבים ביותר הם נגד ראש השב״כ, רונן בר. רונן בר היה צריך להתפטר מתפקידו אחרי השבעה באוקטובר. לממשלה מותר לפטר אותו כל עוד זה נעשה בהליך תקין, שאושר בבית המשפט, בלי שזה יפגע בחקירת קטאר גייט".

רונן בר (צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90)

"רונן בר כשל, אבל הוא פטריוט ישראלי ולוחם שהקדיש את חייו לבטחון ישראל. הוא גדל בסיירת מטכ״ל וביחידה המבצעית של השב״כ. השב״כ בראשותו סיכל בשנה האחרונה יותר מ-1,200 פיגועים רצחניים נגד אזרחי ישראל. חלק גדול מההצלחות המבצעיות של המלחמה היו של השב״כ, יחד עם כוחות הבטחון. ובכל זאת, מרבית האיומים כלפי ראש השב״כ הישראלי הם לא מערבים, הם לא מהחמאס או מהחיזבאללה, אלא מיהודים".

לאחר מכן, הקריא לפיד מקבץ תגובות שפורסמו ברשת נגד רונן בר ואמר: "מה שקראתי פה הוא מקבץ מקרי לגמרי, כולו מהזמן האחרון. יש עוד בלי סוף אמירות כאלה. הדברים האלה אינם נאמרים בחלל ריק. ההשראה מגיעה מלמעלה. ישירות מהשלטון. מפלגת השלטון הישראלית, הליכוד, הוציאה הודעה רשמית שבה נאמר, ״רונן בר הופך חלקים בשב״כ למיליציה פרטית של הדיפ-סטייט״.

"לאמירה כזו יש השלכות. הם יודעים בדיוק מה זה עושה לחלק מהתומכים שלהם. השר סמוטריץ׳ אמר: ״ראש השב״כ הוא איש מסוכן… ופועל בעבריינות לבצע הפיכה." יאיר נתניהו אמר: ״רונן בר מנסה לבצע מהלך של הפיכה על ידי ארגון חמוש.״ דברים דומים אמרו שרים ובכירים בקואליציה גם על היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, גם הם הפכו מיד לאיומים מטורפים לגמרי ברשת".

"האחריות היא קודם כל של ראש הממשלה ואנשיו"

"היועצת המשפטית ורונן בר מסתובבים עם אבטחה כבדה. לא בגלל איומי טרור איסלאמי, לא בגלל המלחמה – בגלל ההסתה. כל האבטחה לא תועיל אם ההסתה הזו תמשך. יהיה פה רצח פוליטי. אנחנו הולכים למקום אפל ומסוכן. את האסון הגדול בתולדותינו הביא עלינו החמאס. את האסון הבא תביא ההסתה המטורפת הזו. חסידי נתניהו יאמרו מיד, ״אבל יש הסתה נגד ראש הממשלה.״ יש הסתה נגד ראש הממשלה. גם היא צריכה להפסק. מי שמסית לאלימות צריך להיעצר. אלא שזוהי סימטריה מזוייפת. האחריות היא קודם כל של ראש הממשלה ואנשיו".

נתניהו (צילום: מרים אלסטר פלאש 90)\

"מי שנבחר לנהל את המדינה אחראי למה שקורה בה. אחראי לשבעה-באוקטובר, אחראי להסתה. להתבכיין ולהתלונן שמסיתים גם נגדך זה לא תירוץ ולא תשובה ובטח לא מנהיגות. אי אפשר להמשיך ככה. השנאה והרעל לא יכולים להמשיך לנהל את החיים שלנו. זה מפרק אותנו. חלום חייהם של ארגוני הטרור הוא לראות את ממשלת ישראל יוצאת ככה נגד השב״כ. הם לא יכולים היו לקבל מתנה גדולה יותר".

לפיד סיכם וציין: "בפני מדינת ישראל עומדת סדרה של החלטות ומשימות הרות גורל. השמדת החמאס, עצירת הגרעין האיראני, הסכם עם סעודיה, מעל לכל החזרת החטופים. אנחנו לא נצליח להתמודד עם כל זה כשאנחנו מסוכסכים ושונאים ומלאי זעם ורעל. אני קורא מפה לראש הממשלה, תעצור את זה. זה עליך. אתה יכול לעצור את זה. תשתיק את השרים שלך, את הבן שלך במיאמי, את השופרות שאתה מעסיק בתקשורת. במקום לתת גב להסתה, תן גב לשב"כ, לכוחות הבטחון, למערכות שמחזיקות את המדינה הזו בחיים. אם לא תעשה את זה עכשיו, באופן נחרץ, לא תוכל להגיד אחר כך ״לא ידעתי״. הפעם זה לא יצליח לך. אתה כן יודע, אתה חלק מזה, אתה צריך להפסיק את זה".