גורמים במפלגת השלטון מגיבים הערב (שני) לדיווח לפיו במפלגת 'הבית היהודי' שוקלים לבטל את המלצתם על ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בפני נשיא המדינה, ראובן ריבלין.

"הבית היהודי בפאניקה. אלו תרגילים של כיתה א' בפוליטיקה קטנה ונמוכה", אמרו בכירים בליכוד לאתר nrg.

לדברי הגורמים: "אם בנט ויועציו רוצים לדחוף את נתניהו לממשלת אחדות או להוביל להקמת ממשלת שמאל אז שימשיכו בגנון שלהם".

בנוסף, במפלגת השלטון התייחסו לטענות שהשמיעו יושב ראש המפלגה נפתלי בנט וחברת הכנסת איילת שקד, על כך שהבית היהודי "תרמה איברים" ל'הליכוד' והעבירה לה 4 מנדטים.

"שיפסיקו עם הסיסמאות כאילו הבית היהודי תרם איברים לליכוד", דחו בליכוד את האמירות הללו. "בבחירות הקודמות הליכוד הפסיד מנדטים לבית היהודי ולא שמענו איש בליכוד שדיבר על תרומת איברים".

הגורמים בליכוד ביקשו להדגיש כי "היו בחירות וראש הממשלה ניצח בגדול. כדאי שיקבלו את דין הבוחר ויעזרו לנתניהו להקים ממשלה לאומית".

כזכור, מוקדם יותר דווח כי בכירים במפלגת 'בית היהודי' מאיימים לחזור בהם מן ההמלצה לנשיא המדינה לפיה ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הוא זה שירכיב את הממשלה הבאה.

על פי הדיווח, האיום מצד הבכירים מגיע בעקבות המתיחות והמשבר בין שתי המפלגות במסגרת המשא ומתן הקואליציוני ודחיקתה של 'הבית היהודי' על ידי נתניהו לתחתית הרשימה.

על פי ההערכות, במידה ולא יחול שיפור במגעים בין הצדדים בימים הקרובים הגורמים מהבית היהודי יאלצו לממש את איומם ולבטל את המלצתם בפני נשיא כי נתניהו יהיה זה שירכיב את הממשלה הבאה.

ראוי לציין כי אם האיום יצא לפועל יעמוד מספר הממליצים על נתניהו על 59 בלבד. מספר שאינו יאפשר לו להקים את הממשלה.