מפקד חיל האוויר, אלוף תומר בר, פרסם השבוע מכתב נוקב למשרתי החיל, בו התייחס לחזרתם של מכתבי סרבנות אל שורות הצבא, ולאנשי המילואים הקוראים להפסקת הלחימה בעזה ולעצירת הפעילות הצבאית. במכתבו הדגיש בר כי "אין זה ראוי שמשרתי מילואים יפנו לחמאס ויקראו להפסקת המלחמה", והבהיר כי מי שמסרבים להמשיך לשרת לא יוכלו להמשיך ולמלא תפקיד בצה"ל.

מכתב מפקד חיל האוויר, דובר צה"ל.

"מי שיחליט שלא להמשיך לשרת – לא יוכל להישאר חלק מחיל האוויר", הבהיר האלוף בר, תוך שהוא מציין כי "המסר הזה צריך להיות ברור, נוכח, ועקבי, ונאמר ללא מבוכה או חישוב פוליטי". לדבריו, זו אינה שאלה של השקפה או אידיאולוגיה, אלא של אחריות מבצעית וערכית.

במכתבו סקר מפקד החיל את מאמצי הלחימה והמורכבות הרבה בפעילות חיל האוויר במערכה הארוכה הנמשכת מאז אוקטובר 2023, וציין: "18 חודשים מאז יצאנו, בעלי בריתנו, למלחמת חרבות ברזל – זו מלחמה מורכבת, ארוכה, מרובת אתגרים." הוא שיבח את משרתי החיל שהמשיכו לתפקד לאורך כל התקופה, ואמר: "אנחנו פועלים בכל העוצמה כדי לממש את כל היעדים. היעד הראשון במעלה הוא השבת החטופים."

בנוגע לקריאות לסירוב פקודה או להפסקת הלחימה, הדגיש בר: "אין זה ראוי שמשרתי מילואים יפנו לחמאס ויקראו להפסקת הלחימה. הם מציגים עצמם כחלק, אך בפועל שוללים את אותו גוף שמשתף ומוביל אותם בכל אלה – חיל האוויר."