מבזקים
סרוגים

הח"כ מהליכוד מסיר את מועמדתו: "לזרז את הליך הדחת היועמשי״ת"

חה״כ אביחי בוארון הודיעי הוא מסיר את מועמדתו מוועדת גרוניס: "מתוך מחויבות ואחריות למחנה הלאומי, ומתוך רצון לזרז את הליך הדחת היועמשי״ת החלטתי שלא אתמודד לוועדת גרוניס"

י"ב ניסן התשפ"ה
הח"כ מהליכוד מסיר את מועמדתו: "לזרז את הליך הדחת היועמשי״ת"
הח"כ מהליכוד מסיר את מועמדתו: "לזרז את הליך הדחת היועמשי״ת" צילום: צילום: גלי בהרב מיארה

חה״כ אביחי בוארון הודיע היום (חמישי) כי הוא מסיר את מועמדתו מוועדת גרוניס: "מתוך מחויבות ואחריות למחנה הלאומי, ומתוך רצון לזרז את הליך הדחת היועמשי״ת החלטתי שלא אתמודד לוועדת גרוניס"

במכתב ששיגר לשר המשפטים יריב לוין וליו"ר הקואליציה אופיר כץ, נימק בוארון את החלטתו ברצון "להבטיח בוודאות את בחירתו של נציג הקואליציה" לוועדה, זאת לאחר שהקואליציה לא הצליחו להכריע על מועמד מוסכם מטעמה ביום שלישי האחרון, ובעקבות כך לא התקיימה הצבעה, והליך ההדחה התעכב".

בוטלה בחירת נציג הכנסת בוועדה שתדון בהדחת היועמ"שית
בוטלה בחירת נציג הכנסת בוועדה שתדון בהדחת היועמצילום: בוטלה בחירת נציג הכנסת בוועדה שתדון בהדחת היועמ

"אנו בשעה גורלית לעם ישראל ולמדינת ישראל", כתב בוארון. "תהליך העברת היועצת המשפטית לממשלה מתפקידה ובחירת יועמ"ש משרת ציבור, הינו אבן דרך משמעותית מאוד כיוון שתהליך זה יחזיר את הכח והמנדט מידיהם של הפקידות המשפטית לידי העם ונבחריו".

כאמור, בקואליציה לא הגיעו למועמד מוסכם כששלשה ח״כים נותרו מועמדים רלוונטיים: חה״כ רוטמן, אזולאי ובוארון. הסרת מועמדותו של בוארון עשויה לקדם פתרון ומועמד מוסכם.

לפני יומיים פורסם כי  יו״ר ועדת החוקה שמחה רוטמן הודיע על ביטול הישיבה לבחירת נציג הכנסת לוועדה המציעה מועמדים למשרת היועץ המשפטי לממשלה, זאת לאחר שכבר נדחתה פעמיים בשל חוסר ההסכמות בקרב הח"כים. בהודעה שנשלחה לחברי הוועדה נאמר כי "על מועד קיום הישיבה לבחירה, והגשת מועמדות, תצא הודעה".

אביחי בוארון הדחת היועמ"שית