שר החוץ גדעון סער התייחס להצהרתו הדרמטית של נשיא צרפת עמנואל מקרון לפיה הוא יקדם הכרה במדינה פלסטינית ודחה את הדברים בתוקף.
סער תקף את ההצהרה החריגה של נשיא צרפת ואמר: "הכרה חד צדדית״ במדינה פלסטינית דמיונית על ידי מדינה כלשהי במציאות המוכרת לכולנו לא תהיה אלא פרס לטרור וחיזוק לחמאס".
שר החוץ הוסיף והדגיש: "דברים מעין אלה לא רק שלא יקרבו את השלום, הבטחון והיציבות באזורנו – אלא להיפך: ירחיקו אותם".

כאמור התגובה הזו של סער מגיעה לאחר שנשיא צרפת, עמנואל מקרון, הודיע אמש כי ארצו צפויה להכיר במדינה פלסטינית בתוך חודשים ספורים. ההצהרה הדרמטית נמסרה במהלך ראיון שהעניק מקרון לערוץ France 5.
מקרון פתח ואמר: "אנחנו חייבים להתקדם לקראת הכרה, ולכן בחודשים הקרובים נעשה זאת". לדבריו, צרפת מתכוונת להוביל מהלך משותף יחד עם ערב הסעודית בוועידה בינלאומית שתיערך בחודש יוני בניו יורק. מטרת הוועידה – לקדם תהליך של הכרה הדדית בין גורמים שונים בזירה הבינלאומית.
מה דעתך בנושא?
4 תגובות
0 דיונים
יאיר פלורידה
סער, פוליטיקאי סוג ב'. הזוחל על גחונו כדי לקבל פירור של קרדיט. הנה, קבל קרדיט: במשמרת שלך תיחתם עצמאות למדינה פלסטינית. פסח היום, יא ז', חג החירות. חירות לכולם! סער צבוע...
סער, פוליטיקאי סוג ב'. הזוחל על גחונו כדי לקבל פירור של קרדיט. הנה, קבל קרדיט: במשמרת שלך תיחתם עצמאות למדינה פלסטינית. פסח היום, יא ז', חג החירות. חירות לכולם! סער צבוע פשיסט וגזען!
המשך 08:02 13.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מקרון בתגובה: מי זה סער?
05:05 11.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בושה
הממשלה הזו גם ביחסי החוץ הדרדרות ושיא של שפל וכישלון. המצב הגרוע ביותר גם ביחסי החוץ ובהסברה העולמית, הממשלה הכושלת בהיסטריה של המדינה
08:44 10.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סער התולעת
שוב התהפך ובא להחזיק את הממשלה ההרסנית והכושלת של הבוגד. העיקר הוא וגאולה קיבלו ג'ובים. לא יכולים ללכת ברחוב והילדים שלהם שונאים אותם, אבל קיבלו ג'וב מהבוגד
08:41 10.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר