שר החוץ גדעון סער התייחס להצהרתו הדרמטית של נשיא צרפת עמנואל מקרון לפיה הוא יקדם הכרה במדינה פלסטינית ודחה את הדברים בתוקף.

סער תקף את ההצהרה החריגה של נשיא צרפת ואמר: "הכרה חד צדדית״ במדינה פלסטינית דמיונית על ידי מדינה כלשהי במציאות המוכרת לכולנו לא תהיה אלא פרס לטרור וחיזוק לחמאס".

שר החוץ הוסיף והדגיש: "דברים מעין אלה לא רק שלא יקרבו את השלום, הבטחון והיציבות באזורנו – אלא להיפך: ירחיקו אותם".

מקרון (צילום: אורן בן חקון\פול)

כאמור התגובה הזו של סער מגיעה לאחר שנשיא צרפת, עמנואל מקרון, הודיע אמש כי ארצו צפויה להכיר במדינה פלסטינית בתוך חודשים ספורים. ההצהרה הדרמטית נמסרה במהלך ראיון שהעניק מקרון לערוץ France 5.

מקרון פתח ואמר: "אנחנו חייבים להתקדם לקראת הכרה, ולכן בחודשים הקרובים נעשה זאת". לדבריו, צרפת מתכוונת להוביל מהלך משותף יחד עם ערב הסעודית בוועידה בינלאומית שתיערך בחודש יוני בניו יורק. מטרת הוועידה – לקדם תהליך של הכרה הדדית בין גורמים שונים בזירה הבינלאומית.