מעצב האופנה הישראלי דני מזרחי נפטר היום (שלישי) בגיל 66, לאחר מאבק במחלה קשה. מזרחי, שהיה שם דבר בעולם שמלות הכלה והערב, הותיר חותם משמעותי בתעשיית האופנה המקומית והבינלאומית. הוא הובא למנוחות במהלך היום, ומותו סוגר פרק חשוב בעולם העיצוב הישראלי.

תחילת הדרך והצלחה מסחררת

מזרחי נולד ב-5 בינואר 1959 בתל אביב למשפחה קשת יום. כבר בגיל צעיר נחשף לעולם האופנה דרך "ראש אינדיאני", רשת שהקימו אחיו ב-1973. הוא התחיל בתפקידים צנועים כמו גיהוץ ותפירה, אך עד מהרה התקדם לעיצוב חלונות ראווה. ב-1997, לאחר סכסוך משפחתי, עזב את הרשת ופתח את "דני מזרחי דיזייאנס" בתל אביב. פריצתו הגדולה הגיעה עם שמלה מעוטרת באבני סברובסקי שזכתה לחשיפה רבה, והפכה אותו לשם מוכר.

זוהר בינלאומי וקריסה כלכלית

בשיאו, מזרחי הלביש כוכבות כמו גל גדות, שרה נתניהו וקונצ'יטה וורסט. הוא עיצב שמלות לתחרויות יופי, תוכניות טלוויזיה ואירועים גדולים כמו האירוויזיון. ב-2002 הפיק תצוגה בלונדון למען האגודה למלחמה בסרטן, מה שפתח לו דלתות בעולם. אך ב-2019 הכל התמוטט. חובות של מיליוני שקלים הובילו לפשיטת רגל וסגירת עסקו. המכירה הפומבית של רכושו הייתה, לדבריו, "שרפה אותו מבפנים".

קאמבק אחרון ומורשת

ב-2022 מזרחי חזר עם סטודיו חדש בתל אביב, קרוב לים שהיווה עבורו השראה. הוא המשיך לעצב עד ימיו האחרונים, מותיר אחריו שלוש בנות. הקריירה שלו, שכללה עליות תלולות ונפילות כואבות, משקפת מסע של כישרון ונחישות. השמלות שלו – אלגנטיות, נועזות ובלתי נשכחות – יישארו חלק מהמורשת של האופנה הישראלית.

מותו של מזרחי מסמן אובדן לדור שלם של מעצבים ולקוחות שהעריכו את עבודתו. הוא היה דמות שלא הסתירה את הקשיים, אך גם לא ויתרה על היצירה. תרומתו תמשיך להדהד בעולם האופנה עוד שנים רבות.