בצה"ל עדכנו כי הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר, השלים היום (שני) תחקיר ראשוני לאירוע הירי של חיילי צה"ל על אמבולנסים של הסהר האדום במרחב תל אל-סולטאן שברפיח.
התחקיר הוצג על ידי אלוף פיקוד דרום האלוף יניב עשור והרמטכ"ל הנחה על העמקתו והשלמתו בימים הקרובים על ידי מנגנון התחקור המטכ"לי בראשות אלוף במיל' יואב הר אבן. לאחר השלמת תחקיר המנגנון, מסקנותיו יוצגו לרמטכ״ל.
מצה"ל נמסר כי הוא עוסק בתחקור האירוע, שהתרחש בשטח לחימה, על מנת להגיע לחקר האמת. מהתחקיר הראשוני עלה כי הכוח פתח בירי נוכח תחושת איום על רקע היתקלות קודמת במרחב, וכי מבין ההרוגים באירוע זוהו שישה מחבלי חמאס.
תקרית האמבולנסים ברפיח: ההאשמות של פעילי שמאל והתשובות של צה"ל
נזכיר כי האירוע המדובר התרחש ב-23 במרץ, כאשר חיילי צה"ל שביצעו מארב בשכונת תל אל סולטאן שברפיח פתחו באש לעבר אמבולנסים של הסהר האדום שנסעו באיזור בו אסור להם לשהות. לאחר מכן גורמי שמאל קיצוני טענו כי חיילי צה"ל הרגו את החובשים שהיו באמבולנסים ללא שום סיבה, בהמשך התפרסם סרטון שצילם אחד החובשים שנהרגו בו ניתן לשמוע את קולות הירי לעברם ואת את קולותיהם של חיילי צה"ל.
כאמור בתגובה לכך, בצה"ל טענו כי הכוח שפתח באש לאחר שהרגישו מאוימים בעקבות אירועים קודמים שהתרחשו בגזרה, בצה"ל קיבלו חיזוק לטענה זו לאחר שהתגלה כי חלק מההרוגים שהיו באמבולנסים היו מחבלי חמאס שהחזיקו בנשקים.
בנוסף, גורמי השמאל גם טענו כי צה"ל קבר את הגופות בכדי להעלים ראיות אך בצה"ל טענו כי הגופות נקברו כחלק מנוהל שנהוג מתחילת המלחמה לקבור גופות של עזתים שנהרגו על מנת שלא יירקבו ויאכלו על ידי חיות בר.
מצה"ל נמסר בתגובה להשתלשלות האירועים: "כלל הטענות העולות ביחס לאירוע ייבדקו באמצעות המנגנון ויוצגו באופן מפורט ויסודי לצורך החלטה בדבר אופן הטיפול באירוע".
מה דעתך בנושא?
8 תגובות
1 דיונים
םל
תחקיר על ה7/10 מה איתו....תחקיר על מחבלים .נהגי אמבולנס שמשו נהגי חמאס תומכי חמאס .בקיצור חמאס
23:29 07.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהודי
לשלוח את אנשי השמאל לעבוד בבתי חולים בעזה
23:27 07.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רועי
דיווחו על זה כל סוכנויות החדשות - למה אתם לא מפרטים אם כבר מזכירים שזה פעילי שמאל?
22:23 07.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גרשון
את האמבולנסים גם קברו כדי שלא יאכלו על ידי חיות בר?
22:17 07.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יעל
פחחח בטח. למסור את שמות המתנחלים במדים שרצחו 15 פרמדיקים לבית הדין בהאג. צדק לפרמדיקים שבאו לעשות טוב ונרצחו ע״י חולרות אכזריים.
20:56 07.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוני
בתגובה ל: יעל
בוט איראני לך תסקול נשים שלא לובות חיגאב!!!
21:04 07.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסי
לך תסקול נשים שלא עוטות חיגאב!!!!!
21:09 07.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דוד
לך תסקול למוות נשים שלא עוטות חיגאב!!!!! כמה ילדות יזידיות אנסת היום והפכת אותן לשפחות מין??????
21:14 07.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר