ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש היום עם מקבילו ההונגרי ויקטור אורבן, במהלך הפגישה השניים נשאו הצהרות משותפות המדגישות את חיזוק היחסים בין המדינות. נתניהו הביע את מחויבותו העמוקה להשבת החטופים והודה לאורבן על עמדתה התקיפה של הונגריה נגד בית הדין הפלילי בהאג וצווי המעצר שהוצאו כנגד בכירים ישראלים.

אורבן, מצדו, הדגיש כי הקהילה היהודית בהונגריה נהנית מרמת הביטחון הגבוהה ביותר באירופה, והתחייב למדיניות של "אפס סובלנות" כלפי אנטישמיות. "בהונגריה לא נופפו בדגלי חמאס וגם לא יניפו," הצהיר אורבן בנחרצות.

"אתה עומד לצידנו באיחוד האירופי, באו"ם, ועשית צעד אמיתי ועקרוני נגד האג", שיבח נתניהו את אורבן על החלטת הונגריה לפרוש מבית הדין הפלילי הבינלאומי. "זו החלטה חשובה לכל העולם – לעמוד מול המוסד המושחת הזה, שיצא נגד דמוקרטיה שמתגוננת."

נתניהו הדגיש גם את המאבק המשותף בטרור ובאיראן: "אנחנו נלחמים על ערכים זהים ועל עתיד האנושות. הוא תחת מתקפה של האיסלאם הרדיקלי, שמאחוריו עומדת איראן." ראש הממשלה הזכיר את עומרי מירן, בעל האזרחות ההונגרית, שנמצא בין החטופים, והבטיח: "אנו מחויבים להחזיר את כל החטופים."

בהתייחסותו להחלטה לפרוש מבית הדין בהאג, הסביר אורבן: "הייתי ראש הממשלה שחתם על הצטרפות הונגריה לבית הדין בשנת 2000, והיום הפכתי לראש הממשלה שגם חתם על יציאתנו מהאג." לדבריו, "בית הדין הפך להיות בית משפט פוליטי לחלוטין. ההחלטות שנעשו נגד ישראל הצביעו על כך בבירור."

אורבן התייחס גם לגל האנטישמיות באירופה: "האנטישמיות גוברת באירופה בעשור האחרון בממדים שלא הכרנו. אנחנו מגנים על כל האזרחים שלנו ומתמקדים בקבוצות שחשות איום ממשי."

הפגישה מדגישה את מעמדה של הונגריה כאחת התומכות הנחרצות ביותר בישראל בקהילה האירופית, במיוחד בעת המלחמה הנוכחית ולנוכח הביקורת הבינלאומית הגוברת על ישראל. הפגישה מגיעה גם על רקע ביקורת לא מבוטלת כנגד הונגריה עצמה על עצם קיום המפגש.