סגן שר החוץ של רוסיה שיגר אזהרה חמורה, בה הודיע כי תקיפה על איראן עלולה להוביל לטענות ל-"השלכות קטסטרופליות" לכל האזור. במה שנראה כמו ניסיון נוסף של מוסקבה למנוע תקיפה ישירה על איראן.

סרגיי ריאבקוב, סגן שר החוץ של רוסיה, הזהיר מוקדם יותר מהשלכות אסוניות למזרח התיכון, במידה וארצות הברית תתקוף את מתקני הגרעין במדינה. סגן השר המשיך וגינה את האולטימטום של הנשיא טראמפ לטהראן. ריאבקוב אף האשים כי: "אנחנו רואים את השיטות הללו כבלתי-ראויות ומחשיבים אותן כאמצעי עבור ארצות הברית לכפות את רצונה על הצד האיראני".

סגן השר הדגיש כי על פי רוסיה "עדיין לא מאוחר להגיע להסכם הגיוני, הרכבת עוד לא עזבה את התחנה". באותה נשימה הציע ריאבקוב כי רוסיה, בעלת ברית של המשטר האיראני, תתפקד בתור "מתווכת שמציעה את שירותיה הטובים לוושינגטון וטהראן".