לאחר הפארסה הבוקר עם הודעתו של ראש הממשלה על ביטול מינויו של אלי שרביט לראש השב״כ, הכתב המשפטי של i24 ניוז טוען לנתניהו סיכויו של נתניהו להדיח את רונן בר פוחתים.

בפוסט ברשת x צייץ גרינצייג: ״סיכוייו של נתניהו בבג״ץ הולכים ופוחתים לעניות דעתי, אחרי הפארסה הזו. כידוע, חוקית הממשלה מוסמכת וזכאית לפטר את ראש השב״כ לפני תום הכהונה.

אבל ההחלטה הזו כפופה לביקורת שיפוטית כמו כל החלטה מנהלית. גם הממשלה לא מתכחשת לכך. הקייס של רונן בר נגד הפיטורים הוא שמדובר בהליך חפוז ולקוי שנובע ממניעים זרים״, כתב.

‏עוד הוסיף כי: ״ההודעה הבהולה של נתניהו על הבחירה באלי שרביט כראש השב״כ הבא, ואז חזרה מהמינוי הזה בתוך 24 שעות כשכביכול גילה פתאום מידע שנגיש לכולם ברשת – מחזקת את הטענה להליך חפוז ולקוי וכו׳ וממחיש את האבסורד של כל ההליך.

הסיטואציה תהיה רעה מאוד. ‏אני לא חושב שיש אדם אחד שרואה את המציאות באופן אובייקטיבי ולא רואה את ההתנהלות העקומה מאוד של נתניהו בהליך.

‏מצד שני, אם בג״ץ יכפה על ראש הממשלה להמשיך לעבוד על כורחו עם ראש שב״כ שהוא לא רוצה בו, וכשזה תוקף את זה, וזה תוקף את זה – יהיה פה רע לתפארת״.