יו"ר האופוזציה יאיר לפיד אמר היום (שני) בפתח ישיבת סיעת יש עתיד: "האלוף שרביט צריך להודיע שהוא לא ייכנס לתפקידו טרם הסתיימה חקירת "קטאר גייט", וכל עוד נמצא בתוקף צו בית המשפט העוצר את המינוי".

הדברים המלאים: "ההודעה על בחירת ראש השב"כ החדש מתפרסמת בבוקר בו נעצרו שניים מאנשי סודו הקרובים ביותר של נתניהו לחקירה בחשד למעורבותם בפרשת קטאר-גייט, אחת מהפרשות הביטחוניות החמורות ביותר בתולדות המדינה. זהו ניסיון גלוי של נתניהו להסיח את דעתנו ממה שחשוב. הנסיון הזה לא יצליח. האלוף במילואים אלי שרביט הוא קצין מצטיין ואיש בעל זכויות".

"האלוף שרביט צריך להודיע שהוא לא ייכנס לתפקידו טרם הסתיימה חקירת "קטאר גייט", וכל עוד נמצא בתוקף צו בית המשפט העוצר את המינוי"

"הוא גם אדם הגון ויכול לעמוד בראש ארגון בטחוני, אבל הוא לא יכול עדיין להכנס לתפקיד ראש השב"כ. חובתו להבהיר את זה לנתניהו. האלוף שרביט צריך לומר לנתניהו: אכנס לתפקידי רק באישור בית המשפט העליון, ובתום בדיקת השב"כ בעניין "קטאר גייט".

"המינוי שלו לא יכול לשבש חקירה בטחונית ופלילית העוסקת בחדירת מדינה עויינת ללשכת נתניהו, ובתשלומים של כסף גדול לאנשים הקרובים ביותר לנתניהו. לפני שמחליפים ראש שב"כ – השב"כ צריך לסיים את חקירת אנשי הלשכה, ולחקור גם את נתניהו. אם הוא ידע, זה חמור ומסוכן. אם הוא לא ידע – הוא איבד שליטה בלשכתו בזמן מלחמה. זה לא פחות חמור ומסוכן".

"הדיון הוא לא על האלוף שרביט. הוא על ההליך החפוז, המבוהל וחסר האחריות שבו נוהל תהליך הבחירה בראש השב"כ הבא. תהליך שנועד רק לדבר אחד: לעצור את חקירת "קטאר גייט", לפני שנתניהו יוזמן לחקירה כפי שהורתה היועמשית לפני שעה קלה. האלוף שרביט צריך להודיע עוד היום שהוא מקבל עליו את התפקיד – אבל לא ייכנס לתפקידו טרם הסתיימה חקירת "קטאר גייט", ובוודאי שעליו להודיע שלא ייכנס לתפקידו כל עוד נמצא בתוקף צו בית המשפט העוצר את המינוי".