מבזקים
סרוגים

לקראת עימות חזיתי? ארדואן באיום חריג על ישראל

הנשיא הטורקי רג'פ טאיפ ארדואן, משגר איום חסר תקדים לעבר ישראל ואומר כי על אויבי ישראל להתאחד נגדה ולהיות חזקים יחד: "שאללה ישמיד את ישראל"

א' ניסן התשפ"ה
לקראת עימות חזיתי? ארדואן באיום חריג על ישראל
לקראת עימות חזיתי? ארדואן באיום חריג על ישראל צילום: (צילום: שאטרסטוק)

ברקע המתיחות הגוברת בין ישראל לטורקיה, הנשיא הטורקי רג'פ טאיפ ארדואן, משגר איום חסר תקדים לעבר ישראל ואומר כי על אויבי ישראל להתאחד נגדה ולהיות חזקים יחד.

על פי הדיווח של עיתונאי ynet, איתמר אייכנר, ארדואן אמר בנאומו לרגל החג המוסלמי עיד אל-פיטר: "אנחנו רואים את מה שקורה בפלסטין, שאללה ישמיד את ישראל".  הוא הוסיף כי "אנחנו חייבים לראות את מה שקורה שם, ועלינו להתאחד ולהיות חזקים".

בתוך כך, מקורות במזרח התיכון מתריעים על התפתחות מדאיגה בזירה הצפונית: המשטר הסורי מנהל מגעים מתקדמים עם טורקיה להעברת שליטה על אזור תדמור (פלמירה) לידי הצבא הטורקי, במהלך שעלול ליצור חיכוך ישיר בין כוחות ישראליים לטורקיים בסוריה.

לפי המידע המדווח, משטרו של אל ג'וליאני בסוריה נמצא בשלבים מתקדמים של משא ומתן עם הנשיא הטורקי רג'פ טייפ ארדואן בנוגע להעברת תא שטח משמעותי באזור העיר תדמור ההיסטורית לשליטת הצבא הטורקי. בתמורה, למטריית סיוע כלכלי, צבאי ומדיני משמעותי מצד טורקיה.

טורקיה סוריה ראג'פ טאיפ ארדואן