בצעד מפתיע שעשוי לסמן נקודת מפנה במלחמה המתמשכת, הודיע היום נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי על הפסקת אש מיידית בחזית הימית עם רוסיה. ההכרזה הדרמטית באה בעקבות מגעים אינטנסיביים שהתנהלו בתיווך אמריקאי בימים האחרונים.
על פי הדיווחים מהמשא ומתן בסעודיה, מדובר בהפסקת אש שכוללת עצירת מתקפות על כל פעילות שייט בים השחור, כולל פעילות כלכלית כמו אספקת חיטה ומזון לשוק הבינלאומי.
הבית הלבן פרסם הודעה רשמית ובה אישור להסכם הפסקת אש בים, שמטרתו "להבטיח ניווט בטוח, למנוע שימוש בכוח, ולמנוע שימוש בכלי שיט מסחריים למטרות צבאיות בים השחור". מדובר בהישג משמעותי עבור אוקראינה, שסבלה מחודשים ארוכים של חסימת נתיבי הסחר הימיים שלה.
במסגרת ההסכם, התחייבו שני הצדדים גם "לפתח אמצעים ליישום" הסכמה קודמת להפסקת תקיפות נגד תשתיות אנרגיה, צעד שעשוי להקל משמעותית על המצב ההומניטרי באוקראינה לקראת החורף הקרב.
מוסקבה אישרה את ההסכם בהודעה קצרה, כשהקרמלין הדגיש כי מדובר בהסכם טכני שנועד "להבטיח את חופש הניווט במרחב הימי המשותף".
מה דעתך בנושא?
5 תגובות
1 דיונים
שם לב לתוכן
כרגיל בסרוגים, אין קשר בין הכותרת לכתבה. בכותרת הפסקת אש, בתוכן מתגלה שהיא ימית בלבד
07:29 01.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דני
טראמפ מתגלה כגוקר הכי גדול בהיסטוריה של ארצות הברית
19:26 25.03.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסי
הוא סתם גרר את המילחמה.
18:50 25.03.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שירי מנתניה
סאחה על טראמפ. מצפה ומקוה, שטראמפ יאלץ את נתניהו להכריז על הפסקת אש נגד עמו ומדינתו.
18:47 25.03.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שמיל
בתגובה ל: שירי מנתניה
בטח את רואה כל היום טלוויזיה בערוצי השמאל .
14:12 28.03.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר