תקציב המדינה: משרד החוץ יקבל תוספת תקציבית של 545 מיליון ש״ח עבור ההסברה הישראלית. התקציב ישמש לפעילות של קמפיינים בחו״ל, בתקשורת הזרה, ברשתות החברתיות ועוד.

התקציב סוכם כחלק מההסכמים הקואליציוניים של הקואליציה עם מפלגת ׳הימין הממלכתי׳ של שר החוץ גדעון סער, ועבר היום (שלישי) סופית במליאת הכנסת.

התקציב יאפשר חיזוק משמעותי לפעילות משרד החוץ שהתגברה במהלך המלחמה, בין השאר קבע השר סער נוהל של קיום תדרוך שבועי לכלי התקשורת הזרים, ופתיחת חמ"ל תקשורת לצורך ניטור ערוצי חדשות בינלאומיים. זאת על מנת לתת מענה מהיר לטיפול במשברים תקשורתיים.

שר החוץ סער: "האנטישמיות החדשה עושה לה דה-לגיטימציה למדינה היהודית"

שר החוץ גדעון סער אמר: "לוחמת התודעה של מדינת ישראל היא נושא מכריע ומציל חיים, כמו כלי נשק. זוהי חזית נוספת במערכה שמנהלת ישראל להבטחת קיומה ועתידה. אנו עומדים מול סוג חדש של אנטישמיות, האנטישמיות החדשה מתמקדת במדינה היהודית ועושה לה דה-לגיטימציה ודה-הומניזציה, תוך שימוש בסטנדרטים כפולים נגדנו".

סער הדגיש כי: "לדעת הקהל במדינות הדמוקרטיות יש השפעה על נבחרי הציבור. לכן, אנחנו חייבים לנהל במקביל מערכה מדינית מול המנהיגים, שרי החוץ ונבחרי הציבור ומערכת תודעה מול דעת הקהל העולמית״.

שרן השכל (צילום: רפי בן חקון)

סגנית שר החוץ, שרן השכל: מסרה: "מדינת ישראל נמצאת בעיצומה של מערכה על התודעה העולמית. התוספת התקציבית תחזק את יכולתנו להתמודד עם התעמולה והשקרים המופצים נגדנו ותהווה מרכיב משמעותי במאמץ המתמשך לחיזוק מעמדה של ישראל בעולם. הסברה היא חלק מרכזי בשמירה על האינטרסים הלאומיים שלנו".