מבזקים
סרוגים

המצור על הכנסת: רונן בר נכשל גם בהגנה על הדמוקרטיה

כמה עשרות מפגינים חוסמים את הגישה לכנסת ופוגעים בליבת ההליך הדמוקרטי של מדינת ישראל. השב"כ שאחד מתפקידיו הוא שמירה על הדמוקרטיה נכשל גם הפעם

אריה יואלי | חדשות סרוגים
כ"ה אדר התשפ"ה
המצור על הכנסת: רונן בר נכשל גם בהגנה על הדמוקרטיה
המצור על הכנסת: רונן בר נכשל גם בהגנה על הדמוקרטיה צילום: המצור על הכנסת (חיים גולדברג/פלאש90)

ראש השב"כ המפוטר רונן בר, חוזר כל העת על האמירה שלו כי תפקיד הארגון בראשו הוא עומד – להגן על הדמוקרטיה. בשם היעד הזה הוא מתבצר בכיסאו ומסרב להתפטר גם אחרי הכישלון המחפיר שלו בשבעה באוקטובר.

הבוקר, מתברר כי גם בהגנה על הדמוקרטיה הוא נכשל. עשרות מפגינים הכריזו מצור על הכנסת ולא מאפשרים לחברי הכנסת ולשרים להגיע למשכן ולהצביע על תקציב המדינה. יש לציין כי בניגוד לשאר ההצבעות שיכולות להידחות, אי העברת תקציב המדינה בזמן הקצוב מביא לפיזור הכנסת.

המשטרה נכשלה: עשרות מפגינים חוסמים את הגישה לכנסת
המשטרה נכשלה: עשרות מפגינים חוסמים את הגישה לכנסתצילום: המשטרה נכשלה: עשרות מפגינים חוסמים את הגישה לכנסת

מדובר בניסיון ממשי של כמה עשרות בודדות של מפגינים לשתק את המערכת הדמוקרטית בישראל באמצעים כוחניים.

השר עמיחי אליהו נאלץ להגיע לכנסת ברגל (חיים גולדברג/פלאש90)

את העידוד לאנרכיה הזו הם מקבלים על ידי ראשי המחאה ומשפעיני רשת. כך למשל כותב אחד מראשי המחאה, עמי דרור: משטרת בן גביר והמיליציות שלו מהמשמר הלאומי מפנים בכוח את האזרחים שהגיעו להגן על הדמוקרטיה נגד ממשלת החמאס הוא נכס שמעבירה עכשיו תקציב השתמטות וביזה. ממשלת ישראל הכריזה מלחמה על עם ישראל, ואנחנו לא מתכוונים לעצור בהגנה על שומרי הסף ועל הדמוקרטיה הישראלית. חסמנו את כל הכניסות למשכן הכנסת. קוראים לכם ישראל – צאו מהבתים ותצטרפו למחאה בירושלים!

משפיען הרשת איציק אלרוב (הזכור ממחאת הקוטג') גם הוא עודד את הארנכיה: "לא חשבתי בהתחלה שזה כזה אפקטיבי – טעיתי. צריך לעלות לירושלים בכמויות הרבה יותר גדולות ולשבש לשרים הללו את החיים בצורה הרבה יותר משמעותית".

השב"כ שיודע לשלוח רכזים לאיים לפני כל הפגנה של נערי גבעות, ולשלוח את המארגנים שלה לחצי שנת מעצר מנהלי, מתגלה פתאום כחתלתול חמוד ללא שיניים. גם המשטרה שידעה לפוצץ באלות נערים וחברי כנסת שהפגינו נגד פינוי עמונה, מאפשרת לכמה עשרות פנסיונרים לחסום את הכנסת ולפגוע בהליך הדמוקרטי.

==

ביקשנו את תגובת השב"כ וזו תפורסם לכשתתקבל.

הכנסת השב"כ רונן בר