נשיא המדינה יצחק הרצוג השתתף היום (שלישי) בכנס אגף השיקום "שותפים לחיים" של משרד הביטחון. בדבריו התייחס למאמצים להשבת החטופים, כשהביע זעם על כך שהנושא ירד מסדר היום הציבורי בשבועות האחרונים.
"אני תמיד משווה את האומה לגוף האדם, לנפש האדם. יש משהו שכורך עמוק בתוכנו את הנפש הלאומי, וזה האתגר של השבת החטופים" אמר הרצוג. "אין אתגר שהוא יותר עמוק בתודעה הלאומית מהשבת החטופים, עד האחרון שבהם".
"אני די המום איך פתאום נושא החטופים כבר לא בראש סדר העדיפויות ובראש סדר החדשות – איך זה יכול להיות?" הוסיף ושאל. "אנחנו צריכים לאורך כל הזמן, לא לאבד קשר עין, כאומה וכמובן כמערכת לכל מה שקשור בהשבת החטופים הביתה, עד האחרון שבהם. זה מאמץ לאומי".
הרצוג גם הדגיש כי "אנחנו חייבים גם להיות קשובים למשפחות החטופים שעוברות גיהנום בלתי נתפס. אנחנו פוגשים אותם ומדברים איתם, וגם הם הפכו לחלק מהמשפחה".
"אני רוצה מכאן לומר: אף אחד לא שוכח את החטופים ולו לרגע. אני מקווה שנוכל לשמוע עוד ועוד בשורות, זה מאמץ לאומי עצום" ציין. "אני פוגש מידי יום את החטופים שחזרו ואת משפחות החטופים לשיחות מרתקות. אנחנו חייבים לתת מענה לחטופים שחזרו, והחוק לא עוסק בכך באופן מלא. אני קורא למחוקק וקורא לממשלה לבחון את החוק מחדש כך שיוכל לתת מענה מלא למשפחות החטופים ולחטופים".
"יש לנו עם מאוד חזק. יש בעם שלנו שכבות של כאב, אתגרים ותקומה. זה עם מיוחד במינו שנושא את כאבי השואה, כאבי הטרור, כאבי המלחמות, כאבי השבעה באוקטובר ובכל זאת הוא ממשיך הלאה" סיכם. "אני מבקש מכאן לחבק את העם הנפלא הזה ולומר לו להמשיך עם התקווה".
עו"ד עידן קלימן יו"ר ארגון נכי צה"ל בכנס הבינלאומי הראשון של אגף השיקום במשרד הביטחון: "אין ספק שאירועי השבעה באוקטובר טרפו את הקלפים. אנחנו נתקלים בפצועים קשים מאוד במצבים מורכבים, וזאת במקבלים לפערים אדירים בכח אדם וגורמי רפואה. אותי לימדו בצה"ל שאתה כמפקד מקבל החלטות ויהיה לך גיבוי, אז איך זה מתקבל על הדעת שבאגף השיקום מקבלים החלטות שיקומיות ויש החושבים שאפשר לערער על כך? אין מקום לאף משרד ממשלתי אחר לערער על ההחלטה, התפקיד של כולנו לוודא שזה קורה, ואם רוצים שבמלחמה הבאה ימשיכו להתייצב 130% חיילי מילואים, החובה של כולנו היא לדאוג לכל מי ששילם בגופו ובנפשו."
מה דעתך בנושא?
42 תגובות
3 דיונים
צדיק
הוא אממום שהחטופים לא בראש ההדיפיות והדמוקרטיה הוא לא המום שהיא בדרך לאבדון הוא אמום שיתעורר בזמן
23:59 27.03.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני אמום
הדמוקרטיה נעלמת הוא לא אמום
23:57 27.03.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סילי לי
בליכוד חשבו שהחטופים יחזרו הם יעשו עם הליכוד חסד. בפועל ובצדק, גם הימניים שבהם מתנערים מהממשלה ככלל ומהליכוד בפרט. שהסגנון של הממשלה הנוכחית הוא נקמני, התוצאה ברורה. הרי המוטו של...
בליכוד חשבו שהחטופים יחזרו הם יעשו עם הליכוד חסד. בפועל ובצדק, גם הימניים שבהם מתנערים מהממשלה ככלל ומהליכוד בפרט. שהסגנון של הממשלה הנוכחית הוא נקמני, התוצאה ברורה. הרי המוטו של הממשלה - מי שלא סוגד(!) לנו נחרים אותו. החטופים הוחרמו. שפל יהודי חדש ושובר שיאים. גרועים יותר מהקאפו.
המשך 14:40 27.03.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ממסד מושחת
אולי נחליף את הנשיא הליצן הזה החטופים במילא אין לו ערך...
23:59 27.03.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ווט
הוא לא הנשיא שלי.
14:16 27.03.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אפי
לא קשור לימין ולא לשמאל, אתה כנשיא המדינה, האזרח מספר אחד לא עושה הכל כדי שהנושא ישאר בראש סדר העדיפויות. אז מה אתה כל כך המום?
09:06 27.03.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גיא
נאשי של 2 מנדטים קפלניסטים בעם יאלה אתה לא נשאי של 80 אחוז מהעם אתה שופר של השמאל
10:40 28.03.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ממסד מושחת
אולי נחליף את הנשיא הליצן הזה החטופים במילא אין לו ערך...
23:59 27.03.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צדיק
הוא אממום שהחטופים לא בראש ההדיפיות והדמוקרטיה הוא לא המום שהיא בדרך לאבדון הוא אמום שיתעורר בזמן
23:59 27.03.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני אמום
הדמוקרטיה נעלמת הוא לא אמום
23:57 27.03.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר