סערה בבית הלבן: נשיא ארה"ב דונלד טראמפ שוקל להדיח מתפקידו את היועץ לביטחון לאומי מייק וולץ – כך דווח הבוקר (שלישי) באתר "פוליטיקו". זאת לאחר שוולץ הכניס בטעות את העיתונאי ג'פרי גולדברג לקבוצה שבה הועבר מידע מסווג.
לפי הדיווח, טראמפ צפוי להחליט במהלך היומיים הקרובים האם להשאיר את וולץ בתפקידו או להדיח אותו. עוד נטען כי שני בכירים בבית הלבן העלו את האפשרות של פיטורי וולץ כדי "לא לשים את הנשיא טראמפ בעמדה רעה".
"מחצית מעובדי הממשל שדנו בנושא אמרו שוולץ לא ישרוד, או שלא צריך לשרוד" אמר גורם בממשל האמריקרני. לדבריו, "זה היה פזיז לא לבדוק מי היה בשרשור ההודעות, ועוד יותר פזיז לנהל את השיחה הזו בסיגנל (אפליקציית מסרים דומה לוואטסאפ וטלגרם – א"ב). אתה לא יכול להיות פזיז כשאתה משמש כיועץ לביטחון לאומי".
כזכור, אמש דווח כי ג'פרי גולדברג, העורך הראשי של מגזין "האטלנטיק", הוכנס בטעות לקבוצה באפליקציית סיגנל על ידי וולץ לצד בכירים נוספים בממשל האמריקני – כולל סגן הנשיא ג'יי די ואנס ומזכיר ההגנה פיט הגסת'. הבכירים ניהלו שיחה על המדיניות הביטחונית האמריקנית ושיתפו מידע מסווג – שבו אף חשפו את התוכניות המפורטות לתקיפה האמריקנית בתימן. במשך כ-10 ימים גולדברג עקב אחרי השיחות, ואמש הם פורסמו במאמר בעיתון שלו.
דוברת הבית הלבן קרוליין לוויט הכחישה את הדיווח ומסרה בתגובה כי "הנשיא טראמפ ממשיך לתת אמון רב בצוות הביטחון הלאומי שלו, כולל היועץ לביטחון לאומי מייק וולץ". טראמפ עצמו נשאל גם כן על הנושא אמש ואמר כי הוא "לא מכיר את זה, אני שומע על כך לראשונה. אני לא מעריץ של מגזין אטלנטיק".
מה דעתך בנושא?
4 תגובות
0 דיונים
שירי מנתניה
וולץ לא העביר בעצמו מסמך מסווג לבילד הגרמני כמו נתניהו. האמריקאים זכו בטראמפ ואנחנו נתקענו עם נתניהו הבוגד.
15:20 25.03.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ישראלי
הבנתם מדיחים על פרסום מידע מסווג ומה עם הבוגד שיצא מידע רגיש מלשכתו לעיתון גרמי שבלשכתו מקבלים כסף קטארי מגואל בדם יהודים. הבנתם מי בוגד ביבסטים חלולים.
11:25 25.03.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שירי מנתניה
נחשף למידע או לא, לא משנה, אמורה להיות צנזורה, כמו אצלינו. העיתונאי עבריין, שפרסם מידע מסווג. זו לא הקטנת ראש, זו עבריינות.
11:02 25.03.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
תיקון טעות: קרוליין לוויט
דוברת הבית הלבן הא קרוליין לוויט, ולא הישראלית קרוליין גליק...
08:38 25.03.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר