חבר הכנסת משה גפני (יהדות התורה) התייחס הערב (חמישי) להיחלשותה של מפלגתו לאחר שירדה משבעה מנדטים בכנסת הקודמת לשישה בלבד בבחירות האחרונות.
בריאיון לגל"צ אמר גפני: "זו לא אכזבה גדולה, מכיוון שעלינו במספר הקולות בכל היישובים בארץ. אחוז ההצבעה הגבוה שהיה בעיקרו במגזר הערבי, ואין לי תלונות על כך, גרם למציאות הזאת".
על התפקידים אותם תדרוש יהדות התורה כתנאי לכניסה לקואליציה, אמר גפני: "הנושאים האידאולוגיים, הערכיים, והצורה של איך תראה המדינה בקדנציה שאנחנו שותפים בקואליציה, יהיו לפני שאנחנו מדברים על התפקידים".
עם זאת אמר גפני כי "לא חושב שהיו תלונות מציבורים שונים על ליצמן כסגן שר הבריאות, ועלי כיושב ראש ועדת הכספים. ניסינו לשרת את עם ישראל כולו, אני חושב שהייתה לנו גם הצלחה". על שאיפותיו האישיות אמר כי "אני רוצה להיות יושב ראש ועדת הכספים. אני הצלחתי בתפקיד הזה, אני רוצה לשרת את עם ישראל".
גפני אף הביע את שביעות רצונו מהכוונה למנות את משה כחלון לשר האוצר: "מאוד אהבתי את מה שהוא עשה במשרד התקשורת, אני חושב שדיברתי כל הזמן על הרפורמות שעליהם הוא מדבר. איו ויכוח אידאולוגי-כלכלי או חברתי ביני לבין משה כחלון. אם הוא יהיה שר האוצר – אני חושב שזאת תהיה ברכה".
גפני ניצל את הבמה בכדי למתוח ביקורת על שר האוצר לשעבר, יאיר לפיד: "לפיד עשה נזק גדול למדינה. הוא רצה להעביר את מע"מ אפס – לזרוק 21 מיליארד שקל סתם, ואנחנו נבקש שזה יהיה לצרכים החברתיים האמיתיים".
על חוק הגיוס אמר גפני: "אנחנו נצטרך לבדוק את חוק הגיוס ולשנות אותו. נצטרך לעשות את זה באופן מסודר ונורמלי".
"עלינו במספר הקולות", הוסיף גפני על תוצאות הבחירות, "אנשים משבחים את העבודה שלנו. אפשר לראות את מפעל פרי הגליל, למשל, שאני מנעתי את סגירתו: אנשים בדואים שעובדים במפעל הצביעו עבורי". עוד אמר: "אנחנו היום מעורים בחברה הישראלית – גם יהודים וגם ערבים, ובודאי גם חרדים וגם חילונים".
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
אביב
20:29 19.03.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הופכים עולמות להיכנס לכנסת המינים. במקום ללמוד תורה בכולל ולזכות בעולם הבא, מעדיפים חיים טובים בעולם הזה. עולם השקר החרדי במיטיבו. תשמע אלי חבר ליצמן: דפוק על השולחן ותתבע בקול צלול...
הופכים עולמות להיכנס לכנסת המינים. במקום ללמוד תורה בכולל ולזכות בעולם הבא, מעדיפים חיים טובים בעולם הזה. עולם השקר החרדי במיטיבו. תשמע אלי חבר ליצמן: דפוק על השולחן ותתבע בקול צלול וברור די! למלחמה המטופשת והאכזרית המתנהלת כנגד ציבור מסלתה ושמנה של יהדות התורה! לגבי גיוס בני ישיבה!! תצעק בקול ובתוקף: די ליריבות הטפשית הזו! אדון ליצמן לא לאשים את הליטאים: “ירדנו כי רבים לא הצביעו? ירדנו בגלל שיהדות התורה מקדמים גזירת הגייוס, ועושים פשרות עם צה”ל השמד והניוף. בשורה טובה תדשן עצם” זו היא בשורה טובה המשמחת לנו הלב, להראות לנו את הכח החזק של מרן הצדיק הגאון האדיר ר’ שמואל שליט”א. על זה אמרו חז”ל “בשורה טובה תדשן עצם” מאור עיניים ישמח לב, שמועה טובה תדשן עצם” – הכוונה לאדם שניחן באור בעיניים ע”פ דעת תורה הצלולה של ר’ שמואל שליט”א המוסר והענווה שרואים אך ורק אצל מרן ר’שמואל שליט”א הם תנאֵי יסוד מקדמיים להתנהגות חינוכית מוסרית ערכית. התוצאה: יראת שמים וכבוד והערכה מצד הבריות, מתוך כוונה טהורה נקיה וצלולה. תשמע אלי חבר ליצמן: דפוק על השולחן ותתבע בקול צלול וברור די! למלחמה המטופשת והאכזרית המתנהלת כנגד ציבור מסלתה ושמנה של יהדות התורה! לגבי גיוס בני ישיבה!! תצעק בקול ובתוקף: די ליריבות הטפשית הזו! יש להזכיר לאדון ליצמן הנכבד את הלויאליות הגדולה של החסידות אותה הוא מייצג רענון קל של ההסטוריה, יגלה שחסידות גור לא הצביעה עם כל הציבור החרדי בירושלים, והעלתה לראשות העיר את ניר ברקת החילוני המליטנתי, הכופר, ומחלל שבת, בגלל אי אלו שיקולים ‘חשובים מאוד’ של כבוד, כגון אי התייעצות עמם לפני הסגירה עם המועמד השני. מבלי להזכיר את ההצבעה עם דני וקנין בבית שמש בניגוד לכל הציבור החרדי. ליצמן כבר שכח את המכות שהוא הלך עם פורוש, ולכן יש היום את העיתון שנקרא המבשר.. שישב בשקט ושלא יטיף לדגל מוסר. תבין שהקולות שנפלו ליהדות התורה הם ממך, לא נשכח מה אתה עשית לנו בירושלים ובכל הארץ.. עליך אומרים צוחק מי שצוחק אחרון !
המשך 19:45 19.03.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר