מבזקים
סרוגים
הושגה הסכמה

פגישה דרמטית: שלושת גדולי המגזר החרדי הכריעו בחוק הגיוס

בפגישה של שלושה מגדולי רבני המגזר החרדי סוכם על שיתוף פעולה בחוק גיוס, בפגישה הוחלט על הצבת אולטימטום לא פומבי לראש הממשלה - עד שבועות

כ"ג אדר התשפ"ה
פגישה דרמטית: שלושת גדולי המגזר החרדי הכריעו בחוק הגיוס
פגישה דרמטית: שלושת גדולי המגזר החרדי הכריעו בחוק הגיוס צילום: צילום: שוקי לרר

חוק הגיוס: היום (ראשון) נפגשו גדולי רבני יהדות התורה לדון בקידום חוק הגיוס, בישיבה שהתקיימה בביתו של הרב דוב לנדו מנהיג הציבור הליטאי, נכחו הרב לנדו, הרב משה הירש ראש ישיבת סלבודקה והאדמו"ר מגור הרב יעקב אלתר.

בפגישה דובר על הצורך הדחוף בהסדרת מעמדם החוקי של בני הישיבות בכדי שיוכלו להמשיך ללמוד ללא הפרעה. בפגישתם סוכם על דרכי הפעולה שינקטו חברי הכנסת של יהדות התורה מול ראש הממשלה בנושא, וכי אם לא תחול התקדמות בחוק הגיוס עד חג השבועות, יתכנסו גדולי ישראל שוב ויכריעו. אם לא תהיה התקדמות, יפרשו מהקואליציה.

למרות האיומים: הערכה היא כי גולדקנופף יתקפל
למרות האיומים: הערכה היא כי גולדקנופף יתקפלצילום: למרות האיומים: הערכה היא כי גולדקנופף יתקפל

מוקדם יותר היום ראש הממשלה בנימין נתניהו דיבר עם הרב הירש על חוק הגיוס ואמר כי דד-ליין של שלושה חודשים אינו ריאלי משום שהממשלה לא תצליח להעביר חוק גיוס בזמן קצר כל כך.

נזכיר כי שר הבינוי והשיכון יצחק גולדקנופף המייצג את חסידות גור כבר הציב אולטימטום לראש הממשלה: "או שדוחים את חוק הגיוס ויוצאים לבחירות בקיץ, או שמתעקשים על חוק הגיוס לפני התקציב והממשלה תמלא את ימיה". נראה שהחלטת גדולי הרבנים הגיע למרות דבריו של גולדקנופף.

בשבוע שעבר שלחה היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה מכתב אל הממשלה ובו דרישה להחמרת הסנקציות נגד חייבי גיוס, בין הסנקציות האישיות שמציעה היועמ"שית: שלילת הטבות בתחום הדיור – סיוע בשכר דירה וברכישת דירה, מכוח נהלי משרד השיכון. שלילת הטבות של משרד הכלכלה לעסקים קטנים ובינוניים והתניית הנחות בארנונה בכך שהמבקש איננו "משתמט משירות צבאי".

האדמו"ר מגור הרב לנדו חוק הגיוס יהדות התורה