מבזקים
סרוגים

פאניקה בעזה: מאות פלסטינים נמלטים מרפיח. צפו

עם אזהרתו של דובר צה"ל בערבית לתושבי רפיח כי עליהם להתפנות במיידית - תיעודים ברשת מעזה מראים כי מאות פלסטינים נמלטים מרפיח ועוזבים את המקום

כ"ג אדר התשפ"ה
פאניקה בעזה: מאות פלסטינים נמלטים מרפיח. צפו
פאניקה בעזה: מאות פלסטינים נמלטים מרפיח. צפו צילום: ללא קרדיט

לאחר שדובר צה"ל הודיע כי הצבא חזר להילחם ברפיח, ודובר צה"ל בערבית הזהיר הבוקר (ראשון) את תושבי רפיח להתפנות מבתיהם ולנוס מהאזור – תיעודים רבים ברשת מראים כי מאות עזתים נמלטים מרפיח.

כאמור, לפני מספר ימים, כוחות צה״ל החלו בפעולה קרקעית במרחב שכונת ׳שאבורה׳ ברפיח. במסגרת הפעילות, הכוחות השמידו מספר תשתיות טרור. במקביל, כוחות צה"ל ממשיכים בפעילות הקרקעית בצפון הרצועה ובמרכזה.

בצפון הרצועה, כוחות צה"ל פעלו להשמדת תשתית טרור ששימשה בחודשים האחרונים כמתחם פיקוד ושליטה של מחבלי ארגון הטרור חמאס, ממנו המחבלים תכננו והוציאו לפועל מתווי טרור נגד כוחות צה"ל ואזרחי מדינת ישראל.

"אזהרה אחרונה": דובר צה"ל בהנחייה דחופה לתושבי רפיח

בנוסף, אביחי אדרעי פרסם היום הוראת פינוי לתושבי בני סהילא, שנדרשו לעבור למערב הרצועה לקראת פשיטה של כוחות צה"ל באזור.

"לכל תושבי רצועת עזה הנמצאים בשטח המיועד בבני סהילא: זוהי אזהרה מוקדמת אחרונה לפני הפשיטה!" אמר אדרעי. "ארגוני הטרור חוזרים ומשגרים את הרקטות שלהם מתוך אזורים אזרחיים. הזהרנו על האזור הזה פעמים רבות. למען ביטחונכם, עליכם לנוע מיד מערבה למקלטים ידועים".

 

 

כוחות צה"ל לחימה עזה רפיח