הרב אמנון בזק, מרבני אלון שבות, מתייחס למאבק הצפוי בין 'הבית היהודי' לש"ס על משרד הדתות ומבהיר כי אמנם ישנם עוד תיקים חשובים שעל הבית היהודי לדרוש אך החשוב ביותר הוא תיק הדתות.

לדברי הרב בזק: "אם יש נושא אחד שעליו 'הבית היהודי' צריך להיאבק בכל מחיר במשא ומתן הקואליציוני, הוא להשאיר בידיו את התיק היחיד שבו הוא ביצע מהפכה של ממש ברוח ציונית-דתית, שעלולה לרדת לטמיון אם הוא יחזור לידיה של ש"ס – תיק הדתות".

הרב בזק מתייחס לעשייה של הרב אלי בן דהן במשרד בשנתיים האחרונות ואומר: "הנגשת שירותי הדת בישראל, מניעת שחיתויות והפסקת הדרת רבנים ודיינים ציוניים הן חלק מהמפעל שרק הבית היהודי יוכל להמשיך ולקדם, במיוחד מול רבנות ראשית המשמשת כזרוע המבצעת של המפלגות החרדיות, שאינן מהססות מלהכריז ש"לראשון לציון נמאס מהרב בן דהן".

בדבריו מתייחס הרב בזק גם להיחלשותה של הבית היהודי מ – 12 מנדטים ל – 8 בלבד וטוען כי מדובר בשתי סיבות: "שני גלים גרמו לכך שהבית היהודי "התרסק" (מילה שהתקשורת מיהרה להצמיד לבנט, ולא ללפיד שהתרסק הרבה יותר או לדרעי שהתרסק באופן דומה): הגל השני נבע מן החשש של הקמת ממשלת שמאל; שום קמפיין לא היה עוצר אותו, ועל כן אין הוא צריך לעורר חשבון נפש".

הרב בזק מוסיף כי בניגוד לגל השני שלא היה תלוי בבית היהודי, הגל הראשון חייב לעורר את ראשי המפלגה לחשבון נפש.

לדבריו: "אולם הגל הראשון נבע מכישלונו של קמפיין שהתמקד יותר מדי בניסיון לגייס קהלים חדשים (וכנראה לא צלח), והזניח את הבסיס המרכזי שעליו הוא יושב – ציבור המבקש לקדם את ערכי הציונות הדתית. את זאת יש לתקן. יש חשיבות להיאבק גם על תיקים כמו משפטים או חינוך, אך תיק הדתות (שניתן להמשיך ולהחזיק בו כסגן שר ולא על חשבון תיקים אחרים) הוא היחיד שבו הזהות הציונית-דתית של המחזיק בו היא כל כך חיונית.