אחרי שלושה חודשים של שקט, הבוקר הופעלו אזעקות במטולה בעקבות ירי טילים מלבנון לעבר ישראל. בניגוד לפעמים קודמות בהם ארגון הטרור חיזבאללה מיהר לקחת אחריות על הירי ואף התגאה בכך, הפעם מדובר בתסריט שונה לחלוטין: הארגון מתנער מהירי ומכחיש כי הוא קשור אליו.

זמן קצר אחרי הירי לעבר ישראל, ארגון הטרור הוציא הודעה בה הוא הדגיש כי הוא "מחוייב להפסקת האש עם ישראל". ראוי לציין כי חלקים גדולים בלבנון לא מאמינים להודעת חיזבאללה, וטוענים כי הממשלה אשמה בכך שאינה מסוגלת לטפל בחיזבאללה.

בתוך כך, הפרשן הלבנוני שמקורב לחיזבאללה ח'ליל נסראללה, דיווח על הכחשת הארגון כל קשר לירי וכתב: "לראשונה, חיזבאללה מפרסם הכחשה לגבי שיגור רקטות. בעבר חיזבאללה לא קיבל אחריות ולא הכחיש, והנסיבות באזור היו שונות, אך ההכחשה של היום, בצל השלב החדש והמציאות באזור, קשורה בחלקה למצב הפנימי בלבנון ולכמה כוחות שמאשימים ללא כל הערכה. ההכחשה היא מסר של תמיכה בממשלת לבנון".