מבזקים
סרוגים

סומלילנד מודיעה: מוכנים לקלוט את תושבי עזה, תמורת הכרה רשמית

שר החוץ של סומלילנד הודיע כי יהיו מוכנים לקיים מגעים עם ישראל וארה"ב בנושא קליטת תושבי עזה, תמורת הכרה באוטונומיה האפריקאית כמדינה ריבונית ועצמאית

יאיר אמר | חדשות סרוגים
י"ט אדר התשפ"ה
סומלילנד מודיעה: מוכנים לקלוט את תושבי עזה, תמורת הכרה רשמית

בעולם מדווחים כי שר החוץ של סומלילנד, אוטונומיה ריבונית באפריקה, הודיע כי יהיו מוכנים לדון עם ישראל וארה"ב בקליטת תושבי עזה, תמורה הכרה רשמית בהם כמדינה עצמאית.

בתקשורת הערבית והעולמית מדווחים כי שר החוץ של האוטונומיה האפריקאית, דוקטור אייסא קייד, הודיע כי הישות הריבונית תהיה מוכנה לדון בקליטת תושבי עזה אל תוך שטחה, תמורת הכרה במדינה רשמית. שמה של סומלילנד עלה מספר פעמים בקשר לתוכנית טראמפ יחד עם מדינות אפריקאיות נוספות כמו סומליה עצמה השכנה אליה.

סומלילנד עצמה מוגדרת כ"אוטונומיה מדינית לא מוכרת" בקרן אפריקה על חופי הים האדום. היא הפכה לישות עצמאית בתחילת שנות ה-60 ומתגוררים בה כ-6 מיליון בני אדם על שטח עצום של 174 אלף ק"מ רבוע, קרוב לפי עשר משטח ישראל.

שר הביטחון הודיע: תוקם מנהלת רשמית לתיאום הגירת תושבי עזה
שר הביטחון הודיע: תוקם מנהלת רשמית לתיאום הגירת תושבי עזהצילום: שר הביטחון הודיע: תוקם מנהלת רשמית לתיאום הגירת תושבי עזה

סומלילנד פועלת לקבלת עצמאות כמדינה רשמית קרוב ל-50 שנים, אך עד כה לא התקיימו דיונים רציניים בנושא ברמה הבינלאומית.

אפריקה הגירת פלסטינים יוזמת טראמפ סומלילנד