לפני חודשיים, הבאנו את התחזית האופטימית למספר הדתיים בכנסת, אבל היינו אופטימיים מדי. הכנסת ה-20 מציבה נפילה קשה במספר שומרי התורה והמצווות בפרלמנט הישראלי.
הכנסת ה-19 הציבה שיא מבחינת הח"כים הדתיים שכיהנו בה עם לא פחות מ-39 חברי כנסת שומרי תורה ומצוות, דתיים וחרדים. בדיקת סרוגים מעלה כי לפי רשימות המתמודדים שהוגשו לועדת הבחירות ולפי הסקרים הנוכחיים, המספר יקטן לפחות בשלושה חברי כנסת.
בכנסת היוצאת היו 11 דתיים בבית היהודי, 7 ביהדות התורה, 11 בש"ס, 4 בליכוד, 3 ביש עתיד, 2 ח"כים בישראל ביתנו וח"כ 1 בתנועה.
הח"כים הדתיים בכנסת הבאה
תוצאות האמת מספירת 95% מהקולות, מלמדים כי בליכוד שמקבל 29 מנדטים, מכניס לכנסת את שלושת הח"כים הסרוגים יולי אדלשטיין, זאב אלקין וציפי חוטובלי, את ז'קי לוי ואברהם נגוסה.
בבית היהודי שנחלש ל-8 מנדטים מוריד את כוחה של המפלגה ל-6 ח"כים דתיים בלבד: נפתלי בנט, אורי אריאל, הרב אלי בן דהן, ניסן סלומינסקי, מוטי יוגב ובצלאל סמוטריץ'. שולי מועלם אבי וורצמן וניר אורבך נשארו בחוץ
ב'יש עתיד' שצנחה גם היא ל-11 מנדטים, אפשר למנות את שי פירון ועליזה לביא שבמקום ה-10, אלעזר שטרן במקום ה-12.
שבעת המנדטים של יהדות התורה ימשיכו לעוד קדנציה, כשהמפלגה מציגה יציבות בכל הסקרים: יעקב ליצמן, משה גפני, מאיר פרוש, אורי מקלב, אליעזר מוזס, ישראל אייכלר ויעקב אשר . ש"ס נפרדה משלושה ח"כים (ישי, זאב וכהן) וירדה ל-7 מנדטים, מה שמותיר את מרבית הח"כים המכהנים לקדנציה נוספת: אריה דרעי (שיחזור לכנסת), יצחק כהן, משולם נהרי, יעקב מרגי, דוד אזולאי, יואב בן צור ויצחק וקנין. אברהם מיכאלי במקום השמיני לא יהיה בכנסת, נכון לעכשיו.
בכולנו של משה כחלון יש ח"כית דתייה אחת – רחל עזריה. במרצ, במחנה הציוני בישראל ביתנו ובמפלגות הערביות אין אף מועמד שומר מצוות.
יחד שלא עברה את אחוז החסימה, הוציאה את אלי ישי ושטבון מהכנסת, ולא הכניסה את ברוך מרזל ומיכאל עייש.
בסך הכל יכהנו בכנסת הבאה 28 ח"כים דתיים, ירידה של כ-25% לעומת הכנסת הקודמת, שמתחלקים בשווה בין חרדים לסרוגים.
מה דעתך בנושא?
7 תגובות
0 דיונים
dani
גם מאלה שנמנו בכתבה הם לא דתיים באמת הדברים ידועים
23:33 18.03.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שי
של חננאל דיין. וגם בלי דב ליפמן שהולך לבקש סליחה ממוסלמים על "פשעי תג מחיר" מפוברקים. שלום ולא להתראות.
14:36 18.03.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דניאל
בממשלה הקודמת עם כל הדתיים שהיו נחקקו חוקים שפוגעו בלב ליבה של תורת ישראל ובתמיכתם של "דתיים"...
14:17 18.03.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ארי
רבי חיים מבריסק אמר שמי שיודע לגנוב לא נקרא גנב אלא מי שגונב ומי שיודע ללמוד לא נקרא למדן עד שילמד בפועל. גם הצמד הנורא שאולי יושע משהו על דת לא...
רבי חיים מבריסק אמר שמי שיודע לגנוב לא נקרא גנב אלא מי שגונב ומי שיודע ללמוד לא נקרא למדן עד שילמד בפועל. גם הצמד הנורא שאולי יושע משהו על דת לא נקרא דתי ואני מתבטא בעדינות לאור רדיפתו האובססיסית את שומרי התורה והמצוות במדינה.
המשך 13:59 18.03.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דן
רק נזק הם עשו
13:21 18.03.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ר
10:26 18.03.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אין מקום לדת בפוליטיקה
אין מקום לדת בפוליטיקה
10:08 18.03.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר