מבזקים
סרוגים

זעם ואיומים בשמאל: "פיטורי ראש השב"כ – הכרזת מלחמה"

מפלגות האופוזיציה תקפו בחריפות את החלטת נתניהו לפטר את ראש השב"כ. גולן כינה זאת "הכרזת מלחמה", בעוד נתניהו טען לחוסר אמון מתמשך בראש הארגון.

ט"ז אדר התשפ"ה
זעם ואיומים בשמאל: "פיטורי ראש השב"כ – הכרזת מלחמה"
זעם ואיומים בשמאל: "פיטורי ראש השב"כ – הכרזת מלחמה" צילום: Photo by Yossi Aloni/Flash90

גורמי שמאל הגיבו בחריפות קשה להודעת ראש הממשלה בנימין נתניהו על כוונתו להביא לממשלה הצעת החלטה לסיום תפקידו של ראש השב"כ. בתגובות קיצוניות במיוחד, הטיחו בכירי שמאל האשמות חמורות ואף איימו ב"התנגדות אדירה" ו-"הכרזת מלחמה".

נתניהו הודיע כי בכוונתו לפטר את ראש השב"כ, וציין בהודעתו: "בשל חוסר-אמון מתמשך, החלטתי להביא לממשלה הצעת החלטה לסיום תפקידו של ראש השב"כ".

יו״ר מפלגת הדמוקרטים, יאיר גולן, הגיב בחריפות ואמר: "נתניהו הכריז מלחמה על מדינת ישראל". לדבריו, "פיטוריו של ראש השב"כ הם ניסיון נואש של נאשם בפלילים להיפטר ממי שנאמן לישראל". גולן הוסיף כי "תהיה התנגדות אדירה, אנחנו נילחם בעוצמה ולא ניתן לנתניהו להפוך את מדינת ישראל לדיקטטורה של אדם מושחת ובזוי".

חבר הכנסת גלעד קריב התייחס גם הוא למהלך ואמר כי מדובר ב"ניגוד עניינים מובהק" וטען כי מדובר ב"מסע ציד של שומרי הסף". לדברי קריב, "סביבת נתניהו נגועה כולה בחשדות המחייבים חקירה של השב״כ", וקרא לציבור "להתייצב כחומה בצורה נגד המהלכים של נתניהו".

ארגון "אחים לנשק" פרסם הודעה ובה נכתב: "נתניהו חצה עוד קו אדום במלחמה הפוליטית שלו נגד שומרי הסף. פיטורי ראש השב"כ באמצע מלחמה, בזמן חקירת קשרי יועציו עם קטאר מממנת הטרור, אינם צירוף מקרים". עוד נכתב: "מדינה שראש הממשלה שלה מסלק את ראש השב"כ כי הוא עושה את עבודתו היא מדינה בסכנה".

בימין מברכים על פיטורי ראש השב"כ: "עדיף מאוחר מלעולם לא"
בימין מברכים על פיטורי ראש השבצילום: בימין מברכים על פיטורי ראש השב

בהודעתו הדגיש נתניהו את חשיבות האמון בין ראש הממשלה לראש השב"כ: "אנחנו בעיצומה של מלחמה על עצם קיומנו – מלחמה בשבע חזיתות. בכל עת, אבל במיוחד במלחמה קיומית כזו, חייב להיות אמון מלא של ראש הממשלה בראש השב"כ. אבל לצערי, המצב הפוך – אין לי אמון כזה".

נתניהו הבהיר כי הוא "מלא הערכה לנשות ולאנשי השב"כ" וטען כי מבחינתו, "הצעד הזה הוא הכרחי לשיקום הארגון, להשגת כל מטרות המלחמה שלנו, ולמניעת האסון הבא".

בנימין נתניהו פיטורים ראש השב"כ רונן בר