היועץ לביטחון לאומי בממשל האמריקני מייק וולץ בראיון לרשת ABC נשאל על דבריו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לגבי פתרון הבעיה של נשק גרעיני לאיראן "על מה טראמפ מדבר? האם הוא מתכוון לתקיפת הגרעין על ידי ישראל והאם ארה"ב תצטרף אליה?" נשאל, וענה שאיראן לא יכולה להשיג נשק גרעיני ו"כל האופציות על השולחן".

וולץ חשף כי בתקיפה שהחלה אתמול (שבת) כנגד החות'ים חוסלו מנהיגים רבים, וולץ נשאל על ההבדל בין התקיפה הנוכחית כנגד החות'ים לבין שאר תקיפות הקואליציה אותם הוביל ביידן וענה שהתקיפה הנוכחית כוונה למנהיגים חות'ים, ושהפעם האחריות הוטלה גם על איראן.

וולץ טען כי מתקפות החות'ים כנגד ספינות בים האדום פגעו במסחרר וגרמו לשניים מנתיבי הים האסטרטגיים להסגר. בנוסף טען וולץ כי 70% מהמשלוח הימי העולמי שט דרך דרום אפריקה, מה שמוסיף לעלות הסחורות ומשבש את האספקה ואת כלכלת העולם.