שינוי משמעותי במדיניות הפיקוד העליון של צה"ל מסתמן בימים האחרונים בכל הנוגע לאחריות על רצועת עזה והסיוע ההומניטרי באזור. לפי דיווח של הכתב הפוליטי עמית סגל במהדורה המרכזית של ערוץ 12, הרמטכ"ל החדש, רב אלוף אייל זמיר, מציג גישה שונה מהותית מזו של קודמו, הרצי הלוי.
בעוד שהלוי התנגד באופן נחרץ לכל אפשרות שצה"ל יקח חלק בחלוקת הסיוע ההומניטרי או בניהול היבטים אזרחיים ברצועה, אפילו באופן זמני – עמדה שהייתה מוקד למחלוקת משמעותית עם הדרג המדיני – הרמטכ"ל זמיר מבטל כעת את מדיניות קודמו בנושא.
על פי הדיווח, זמיר הודיע לדרג המדיני כי צה"ל אינו מתנגד עוד לקחת אחריות על הסיוע ההומניטרי, או לאפשר לגורמים חיצוניים לקחת אחריות על הסיוע תחת הגנת הצבא.
בדיווח נטען גם כי חברה אמריקאית, שכבר כיום מנהלת כחלק מהפסקת האש את מעבר האזרחים בתוך רצועת עזה, היא המועמדת לקחת את ניהול הסיוע ההומניטרי תחת הגנתו של צה"ל, אם התוכנית תצא לפועל.
לאחר שהרמטכ"ל הלוי חסם: מבקר המדינה יחקור את אסון 7/10
יתרה מכך, הרמטכ"ל הבהיר בשיחות אלה כי במידת הצורך, צה"ל עצמו מוכן וערוך לקחת שליטה ישירה על העברת הסיוע ללא מעורבות של גורמים חיצוניים.
תגובות
הרצי, המינוי הפלילי של גנץ, עלוב נפש כל מי שמסתכל על התמונה עם שני הרמטכ"לים - הרצי וזמין, לא יכול שלא להבחין בהבדל תהומי! זמיר כל כך מרשים והרצי כל כך עלוב. וגנץ עשה מחטף פלילי רגע לפני הבחירות ומינה את עלוב הנפש במקום המועמד הטבעי זמיר. ישר מבינים את שיקול הדעת המשובש של גנץ האפס