פרקליטות ירושלים הגישה לבית משפט השלום בעיר כתב אישום נגד לאוניד רוטשטיין, תושב מעלה אדומים בן 79, בגין חשד למעורבותו בהתארגנות עבריינית מתוחכמת שפעלה להונאת קשישים דוברי רוסית.
על פי כתב האישום, רוטשטיין, יחד עם חבריו, ניסה לנצל את תמימותם של 27 קורבנות, רובם קשישים, תוך שימוש בטכניקות מתקדמות כמו התחזות לנציגי בנקים, חברות תקשורת ואף שוטרים. הפרשה התפרשה על פני חודשים רבים – מספטמבר 2023 ועד החודש הקודם.
הרווח בהונאה – 447,500 שקלים
הרווח הכולל שהושג בהונאה עומד על 447,500 שקלים. לפי החשד, חברי ההתארגנות השתלטו מרחוק על מכשירים אלקטרוניים של הקורבנות באמצעות תוכנת AllDesk, חשפו קודים סודיים, שינו סיסמאות, נטלו הלוואות והעבירו כספים לחשבונות אחרים. רוטשטיין עצמו מילא תפקיד מרכזי בקבלת כרטיסי אשראי וכספים מהקורבנות, משיכתם והעברתם לחברי הקבוצה, ולעיתים אף העברתם לחו"ל. כתב האישום מייחס לרוטשטיין עבירות חמורות, בהן קבלת דבר במרמה, הונאה בכרטיס חיוב, גניבה וקבלת נכסים שהושגו בפשע.
הפרקליטות ביקשה מבית המשפט להורות על מעצרו של רוטשטיין עד תום ההליכים המשפטיים בשל חומרת המעשים המיוחסים לו.
פרקליטות מחוז ירושלים, ביקשה מבית המשפט לעצור את הנאשם עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו. בבקשת המעצר נכתב, בין היתר, כי "חומרת העבירות, היקפן, תחכומן ונסיבות ביצוען, כאשר המשיב מהווה חלק ממיזם עברייני נרחב ממנו נפגעו עשרות קורבנות, כמו גם העדר המורא של המשיב מפני החוק ומפני גורמי החקירה, אשר התריעו בפניו, מלמדים כי קיים יסוד סביר לחשש כי המשיב יסכן את ביטחון הציבור…".
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
1 דיונים
שירי מנתניה
מיותר לציין, הצביע לביבי.
16:16 12.03.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מסכנה
בתגובה ל: שירי מנתניה
מסכנהההה
20:01 12.03.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר