חברת הכנסת טלי גוטליב (הליכוד) הגישה היום (שלישי) הסתייגויות נגד החוק לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים והודיעה כי היא תצביע נגד החוק. לטענתה של גוטליב, מוטב כי השינוי המוצע בחוק יחל כבר בכנסת הנוכחית, ולא בכנסת הבאה כפי שמוצע על ידי הקואליציה.
"לא באתי לכנסת בשביל זה"
גוטליב הסבירה בטוויטר את הצעד החריג שלה וכתבה: "אדוני שר המשפטים. אין לי שום כוונה להצביע לחוק שהוא פשרה של הפשרה שהגעת להסכמה עם גדעון סער ביחס לשינוי מבנה הוועדה למינוי שופטים! גדעון סער הטיל דרישה שהחוק יכנס לתוקף רק בכנסת ה-26!! ובכן, לא באתי לכנסת לחוקק חוקים שיכנסו לתוקף עוד שנתיים במקרה הטוב".
"באתי לעשות כאן ועכשיו. עד עכשיו לא הסברת למה כניסת החוק תהא בכנסת ה-26! ובכן, אין שום סיבה להכניס אותנו לטירוף חקיקה לחוק שיכנס לתוקף עוד שנתיים. אני מזמינה שרים וח"כים להצטרף אלי ולדרוש או חוק עם תחולה מיידית או שנתכנס ונדון לעומק מה הצורך בחקיקת הבזק הזו".
מוקדם יותר, חברי הכנסת מסיעות יש עתיד והעבודה, הגישו 71,023, הסתייגויות בניסיון לבלום את הצעת החוק. המספר נועד להזכיר את אירועי 7.10.2023.
הצעת החוק תובא להצבעה בוועדת חוקה בהמשך היום או מחר. ההצבעות בוועדה צפויות לקחת זמן בעקבות מספר ההסתייגויות הגדול. לאחר האישור בוועדה הצעת החוק תובא להצבעה במליאת הכנסת.
המתווה של הקואליציה
על פי המתווה המוצע, הוועדה לבחירת שופטים תורכב מ-9 חברים, נשיא בית המשפט העליון ושני שופטים נוספים שייבחרו על ידי שופטי בית המשפט העליון, שר המשפטים, שישמש כראש הוועדה, ושר נוסף שייקבע על ידי הממשלה. בנוסף, ימונו שני חברי כנסת שייבחרו על ידי הקואליציה והאופוזיציה, כל אחת מטעמה, ושני נציגי ציבור משפטנים שייבחרו גם הם על ידי הקואליציה והאופוזיציה.
לפי המתווה, בחירת שופטים לכל הערכאות תתבצע ברוב רגיל. בערכאות הנמוכות יידרש רוב שיכלול לפחות חבר אחד מטעם הקואליציה, חבר אחד מטעם האופוזיציה ושופט אחד. לבחירת שופט לבית המשפט העליון יידרש רוב שיכלול חבר מטעם הקואליציה וחבר מטעם האופוזיציה. בנוסף, מוצע מנגנון לשבירת שוויון, אם חסרים שני שופטים בבית המשפט העליון, כאשר אחד מהם חסר לפחות שנה ממועד סיום כהונת השופט הראשון או ממועד תחילת כהונת הכנסת (לפי המאוחר מביניהם), הקואליציה והאופוזיציה יוכלו להציע שלושה מועמדים מטעמן, ומתוכם יבחר הצד השני.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
מישל
חייבים להקשיב לגוטליב היא יודעת טת העבודה ומבינה את החונטה הדורסנית טוב מאוד
22:49 12.03.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר