למעלה מ-1,500 תלמידים מכל רחבי הארץ השתתפו היום (שני) באירוע ענק שהתקיים בבנייני האומה בירושלים לסיום מסכת מגילה לזכרו של עמיחי ויצן הי"ד. את הלימוד הוביל ארגון הסוגיה היומית בשיתוף עם החמ"ד, כאשר המטרה הייתה להכין את התלמידים, וכן אנשים רבים שהצטרפו למיזם, לקראת חג הפורים.

באירוע השתתפו בין היתר בני משפחתו של עמיחי בהם הוריו ורעייתו, וכן הרב שמואל אליהו, השר בצלאל סמוטריץ' וראשי החמ"ד – יו"ר החמ"ד הרב יוני סמואל, הסמנכ"לית אתי אורלב, מפמ"ר תושב"ע הרב מנחם קליין וכן בועז קולומבוס מפקח על יסודי בחמ"ד.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

צילום: רואים את הקולות

בין הלומדים הרבים היו גם בניה ואיתן ישראל לוינשטרן שני בניו של אלישע הי"ד שנפל במהלך הקרבות ברצועת עזה, והם כובדו לערוך את סיום המסכת עבור כל הלומדים ואמרו את הקדיש לעילוי נשמת אביהם. כמו כן במהלך האירוע התקיימו חידונים על החומר הנלמד, שירת המונים וכן הרקדה שהובילה להקת מזמור שיר. נציין כי הלומדים הרבים הצטרפו למיזם באמצעות מערכת של גיוס המונים שנפתחה במיוחד עבור הלימוד. המיזם כלל לימוד יומי של עמוד ממסכת מגילה, כאשר למשתתפים ניתנת האפשרות להזמין ספר מיוחד ולהצטרף לקבוצת ווטסאפ שבה נשלחו תכנים שונים, כולל שיעורים, חיזוק והגרלות יומיות.

צילום: אלישע גרוסברג

השר בצלאל סמוטריץ' סיפר במהלך האירוע על היכרותו עם משפחת ויצן ודמותו של עמיחי. לדברי השר: "זה כל כך מתאים לעשות אירוע כזה וללמוד את מסכת מגילה בערב פורים לזכרו של עמיחי הי"ד. עמיחי, וכמוהו יתר הלוחמים הגיבורים, שמסרו את נפשם במלחמה הזאת, שאבו את הכוח ואת הגבורה שלהם מהתורה. זה בדיוק הסיפור של המגילה. שילוב מסירות הנפש של אסתר עם התפילה ולימוד התורה של כל עם ישראל. המטרה שלנו עכשיו זה להראות את החוט המחבר מהגבורה בשדה הקרב אל בתי הספר, האולפנות, בתי המדרש".

"אנחנו מתפללים שהקב"ה ייתן גבורה ללוחמים שלנו, למפקדים, למנהיגים, לנשות המילואים ולמשפחות, לאלמנות וליתומים. שהקב"ה ייתן את הכוח לחטופים שעדיין נמצאים בשבי החמאס, שנזכה להחזיר אותם בריאים ושלמים. בזכות לימוד התורה הלוחמים מתמלאים בגבורה והקב"ה יביא לנו את הניצחון", הוסיף השר סמוטריץ'.

ראש החמ"ד הרב יוני סמואל: "אני רואה פה את אלפי התלמידים, תלמידי חכמים ממש. חלק סיימו מסכת פעם ראשונה. אני חושב על גדולי האומה, מורנו ורבותינו מהרב קוק, דרך הרצי"ה, הרב נריה, הרב אלישע שאם הם היו פה, הם היו פשוט מאושרים. הם היו שמחים לראות את החזון של תלמידים העסוקים יום ביומו ממש ברגבי אדמתה, עסוקים בפורים, בעשייה יום יומית אבל ראשם בעמקי תורתה, בוחרים להוסיף לימוד על חשבון זמנם בשמחה ובאהבה. נמשיך ללמוד וללמד, לשמור ולקיים"

הרב שמואל אליהו, רבה הראשי של העיר צפת וחבר מועצת הרבנות הראשית חיזק את הלומדים ואמר: "זאת זכות ללמוד מסכת מגילה. אני זוכר את עצמי מסיים בפעם הראשונה את מסכת מגילה וממש הרגשתי שליהודים הייתה אורה ושמחה וששון ויקר. הרב אליהו תמיד היה עם גמרא ביד, היה מסיים מסכת ועוד מסכת, מסיים את הש"ס ושוב מתחיל. התורה הזאת מלאה אותו אור והוא תמיד האיר לאנשים. הגמרא אומרת שיש מי שלומד תורה והתורה בשבילו היא סם חיים, ויהי רצון שהתורה שתלמדו תהפוך אתכם לאנשים מאירים".

הרב יוסף ויצן, אביו של עמיחי הי"ד אמר במהלך האירוע: "מאז שמחת תורה תשפ"ד ב"ה זכינו להיות בהרבה אירועים שקשורים לעמיחי הי"ד. האירוע שהכי מדויק וממשיך את האור של עמיחי – זה אתם, זה האירוע הזה, זה הסיום הזה. בחיים של הנופלים הם ציוו לנו להמשיך חיים מעולים, בחייהם, בהתעלותם הם ציוו לנו חיים מעולים. חיים מעולים זה מה שאתם עושים. אין דבר יותר מרומם כמו לימוד התורה".

ראש ארגון הסוגיה היומית הרב חיים שחר סיכם את האירוע ואמר: "הניצחון של כל אחד מכם הוא שהצלחתם לפנות את הזמן וללמוד. זאת גבורת רוח. שמנצחים במלחמה זה קשה, אבל במלחמה ארוכה מי שמנצח זה מי שיש לו אורך רוח. בלימוד הזה קיבלתם שיעור שאתם יכולים ללמוד הרבה יותר ממה שחשבתם. קחו את זה אתכם ותמשיכו לעוד לימוד, לעוד מסכת, לעוד פרק ברמב"ם. בעז"ה תצמיחו אור ענק".