לאחר ההידרדרות המהירה לאלימות בין כוחות המשטר הסורי החדש לבין המיעוט העלאווי בחוף המערבי, נשיא סוריה אחמד א-שרעא, התראיין והסביר כי האמירות הישראליות על איום מצד המשטר הסורי החדש אינן נכונות.

נשיא סוריה אחמד א-שרעא או בכינוי אל-ג'ולאני, התראיין לתקשורת המקומית, ובמהלך הראיון התייחס לאמירות של בכירים בישראל בקשר למשטר בסוריה. א-שרעא ביטל מכל וכל את האמירות הישראליות על סיכון מצד המשטר החדש והבהיר כי שלטונו לא יהווה איום על ישראל.

א-שרעא הסביר בתגובה לשאלה על המתיחות מול ישראל: "אנו דוחים את הטענות הישראליות, השלטון הנוכחי בסוריה לא מהווה איום עליהם בשום צורה, מדובר באמירות ריקות מתוכן".

הדברים של א-שרעא מגיעים לאחר ימים מתוחים במיוחד בסוריה, כאשר לפחות מאות אזרחים עלאווים נטבח במהלך הימים האחרונים בחוף המערבי, מהלך שפגע משמעותית במעמדו של א-שרעא ובלגיטימיות הבינלאומית של שלטונו.