מבזקים
סרוגים

רשות הטבע והגנים מזהירה: סכנת חיים באזור ים המלח

בעקבות תחזית מזג האוויר הצופה גשמים בהרי ירושלים, מזהירה רשות הטבע והגנים משיטפונות בנחלי ים המלח ומדבר יהודה, העלולים לגרום לחסימת כביש 90 ולסכנת חיים למי שבנחל

י' אדר התשפ"ה
רשות הטבע והגנים מזהירה: סכנת חיים באזור ים המלח
רשות הטבע והגנים מזהירה: סכנת חיים באזור ים המלח צילום: שיטפון בנחל דרגות. (ליאל שטרן, החברה להגנת הטבע)

רשות הטבע והגנים, מתריעה מפני שיטפונות באזור מדבר יהודה וים המלח, העלולות לגרום לסכנת חיים.

"על פי התחזית של השירות המטאורולוגי ביום שני 10.3.25 קיים חשש משיטפונות במדבר יהודה וים המלח", נכתב בהודעת הרשות.

על פי תחזית מזג האוויר, היום צפוי יום מעונן חלקית. במהלך היום ייתכן גשם מקומי בהרי הצפון והמרכז. הטמפרטורות יהיו ללא שינוי ניכר. בעת ירידת גשמים בירושלים, מתנקזים המים לנחלי מדבר יהודה וגורמים לשיטפונות החוסמים את כביש 90 ועלולים לגרום לסכנת חיים.

עלייה בטמפ', הגשם קופץ לביקור: תחזית מזג אוויר
עלייה בטמפ', הגשם קופץ לביקור: תחזית מזג אווירצילום: עלייה בטמפ', הגשם קופץ לביקור: תחזית מזג אוויר

לנהגים, למטיילים ולסקרנים שמגיעים לאזור מפרסמת הרשות אזהרות מצילות חיים:

"חל איסור מוחלט להיכנס ברגל וברכב לאפיקי נחלים בזרימה עד לירידה מוחלטת של מפלס המים – סכנת חיים! אסור להתקרב לשפת נחל בשעת שיטפון מחשש להתמוטטות הגדה.

בשאלות על מסלולים ואתרי טיול, מומלץ להתעדכן טרם היציאה לטיול עם מוקד המידע של רט"ג. בנושא מזג אוויר יש להתעדכן באתר האינטרנט של השירות המטאורולוגי ובמשדרי החדשות".

מזג אוויר רשות הטבע והגנים שיטפון