אלפי מתיישבים עלו לירושלים להפגין מול ישיבת הממשלה, במחאה נגד עסקת ההקפאה.

להפגנה הגיעו, מתיישבים רבים מכל רחבי יש"ע כשהנוער שוב ממלא תפקיד חשוב במחאה. בתי הספר ביש"ע (מכיתה ד' ומעלה) הושבתו לאות מחאה והתלמידים הגיעו להפגין, חלקם עם ספרי הלימוד.

שר התשתיות עוזי לנדאו (האיחוד הלאומי), עזב את ישיבת הממשלה, והגיע כדי לשאת דברים אל מול המפגינים. בדבריו הוא אמר: "הסכמי אוסלו הם מחלה ממארת שאת גרורותיה אנחנו רואים היום בתוכנו. אמרנו שלא נצא מהגולן ומהבקעה, ושלא נשוב לקווי 67 שהם קווי אושוויץ ושלא נחלק את ירושלים ולא נפנה התנחלויות. אבל משנה לשנה אנחנו רואים שהממשלות מוכנות לתת ויתורים".

לנדאו הוסיף "הממשלה הוקמה על שני דגלים – לא למדינה פלסטינית ולא להקפאה אבל מזגזגת ומהססת. אלה הם נסיגות מעקרונות היהדות והציונות, מהצדק ומהזכות שלנו לארץ ישראל"

בהפגנה הונפו שלטים המכוונים לשרי הליכוד וש"ס, עליהם נכתב: "מסתכלים על היד שלך- הצבע נגד". גם שלטים מהעבר חזרו כמו הסיסמא: "עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה".

יו"ר מועצת יש"ע, דני דיין, הכריז על הקמת חמ"ל משותף למועצת יש"ע, לועדי המתיישבים ולראשי הרשויות שיפעל עד שיוחלט על ביטול ההקפאה.

תמונות מההפגנה (פלאש90)

נתניהו מתקפל. מודעה שחולקה בהפגנה: