חדשות

גולדקנופף תוקף את הממשלה: "הופרו סיכומים רבים"

המתיחות בין גולדקנופף לממשלה נמשכת, לאחר שסירב להצביע בעד התקציב, יו"ר יהדות התורה פרסם רשימה של הבטחות שניתנו לו בהסכמים קואליציוניים ולטענתו לא קוימו

גולדקנופף תוקף את הממשלה: "הופרו סיכומים רבים"
צילום: גולדקנופף (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

לאחר שבעקבות האיום שלו להצביע נגד התקציב, ההצבעות על הסעיפים הקואליציוניים נדחו ולא התקיימו כמתוכנן בישיבת הממשלה שנערכה היום (ראשון). יו"ר יהדות התורה יצחק גולדקנופף ממשיך לתקוף את הממשלה והציג רשימה ארוכה של סיכומים אשר לטענתו הובטחו בהסכם הקואליציוני ולא קוימו.

מלשכת השר נמסר: "בעקבות דיסאינפורמציה ומידע המופץ באופן חלקי ומסולף, לקראת ההצבעה על תקציב 2025 אנו מבקשים להציג את שורת ההפרות הבולטות, מתוך ההסכם הקואליציוני שנחתם לקראת כינון הממשלה ביום ד' בטבת תשפ"ג 28.12.22".

בתחילה התייחס גולדקנופף לחוק הגיוס אשר עדיין לא עבר. השר הביט ציטוט מההסכם הקואליציוני אשר שם הובטח להסדיר את מעמד בני הישיבות: "לאור החשיבות שהעם היהודי העניק ומעניק ללימוד תורה לאורך הדורות, תושלם חקיקת חוק יסוד: לימוד תורה, הקובע שלימוד התורה הוא ערך יסוד במורשת העם היהודי, וזאת עד להעברת תקציב לשנת 2023. מוסכם שיש להמשיך במורשת זו במדינת ישראל".

בנוסף טען שר השיכון כי הופרו הבטחות אשר ניתנו באשר לתקצוב פנימיות ישיבות קטנות, ובנוגע להקמת צוות שיקבע את תקציב הישיבות והכוללים.

גולדקנופף התייחס גם לתקציבי "אופק חדש", אשר היו אמורים להיות מועברים לחינוך החרדי ולטענתו גם בעניין זה ההבטחה לא קוימה.

לסיכום טען יו"ר יהדות התורה: "בנוסף לאלו, הופרו סיכומים רבים נוספים. רשימת “ההישגים” כביכול המופצת מטעם גורמים אינטרסנטיים היא לעג לרש, ומתעלמת במופגן מהמטרות המרכזיות בגינן הצטרפו המפלגות החרדיות לממשלה".

תגובות

4
4
שירי מנתניה
02.03.25

גולדקנופף צודק, הובטח לו, שממשלת ההשתמטות והג'ובים תסחוט את המדינה ובסוף יצא, שהמדינה עסוקה במלחמה קשה מאוד ולכן מתקשה לספק את ההבטחות האנטי ציוניות, שניתנו לחרדיות. זו בעיה של המדינה שיש מלחמה קשה מאוד, לא בעיה של גולדקנופף ואין שום סיבה שיתחשב.

3
איל
02.03.25

זה הזמן לפרוש. אחרי הבחירות הליכוד יהיה חלש יותר ולא יוכל לשחק משחקים כאלה

2
גולדקנופף, אתה אולי לא יודע , אבל בשביעי
02.03.25

עוד חזיר מפוטם , שהשומן נוטף על זקנו ...

1
ישראלי
02.03.25

אתה החלאה שמיצג את כל מה שרע במדינה על מה מגיע לכם כסף פרזיטים אתם רוצים לחיות לכו לעבוד אתם רוצים ביטחון לכו לצבא לנו נמאס מפרזיטים כמוכם.